Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA l-a trimis în judecată pe viceprimarul comunei Şimnicu de Sus: E acuzat de încheierea unor contracte ilegale

Digi24.ro
DNA - Directia Nationala Anticoruptie

Procurorii DNA Craiova au trimis-o în judecată pe Jana Fulga, la data faptelor primar al comunei Şimnicu de Sus şi avocat suspendat în Baroul Dolj, în prezent viceprimar al aceleiaşi localităţi, pentru fapte în legătură cu încheierea unor contracte.

Ea este acuzată de DNA de luare de mită şi abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată. În dosar a fost deferit justiţiei şi Marinel Rădulescu, administrator al unor societăţi, pentru complicitate la abuz în serviciu.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri Agerpres, Jana Fulga, în calitate de primar al comunei, în toamna anului 2009, a pretins şi primit de la Marinel Rădulescu suma de 50.000 lei, în schimbul exercitării puterii de decizie pentru ca societăţile administrate de acesta să încheie, cu încălcarea legislaţiei privind achiziţiile publice, contracte cu primăria. "În acest sens, în perioada 2010-2012, Jana Fulga, în calitatea menţionată, cu încălcarea prevederilor legale, a dispus prin procedura achiziţiei directe achiziţionarea de la mai multe firme, printre care şi cele administrate de inculpatul Rădulescu, a mai multor bunuri şi servicii, fără hotărâri ale consiliului local, fără viză de control financiar preventiv, fără alocări bugetare şi la preţuri supraevaluate. Totodată, inculpata a mai dispus şi decontarea unor lucrări neefectuate sau care ar fi trebuit suportate de societatea prestatoare", susţin procurorii.

DNA menţionează că, prin aceste demersuri, aceasta a cauzat bugetului local un prejudiciu de aproximativ 300.000 lei. În cauză s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unui autoturism ce aparţine acesteia, iar Consiliului Local al comunei Şimnicu de Sus s-a constituit parte civilă în cauză. Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Craiova, cu propunere de a se menţine măsura asigurătorie dispusă în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.