Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA, precizări despre gafa invocată în cazul Vâlcov

DNA 1

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Cătălin Boboc, a declarat marţi că procurorii DNA au trimis, odată cu cererea de încuviinţare a arestării lui Darius Vâlcov, şi documente care nu aveau legătură cu acest caz. DNA răspunde şi susţine că o asemenea gafă este exclusă.

Vezi şi: Gafă de proporții a procurorilor DNA

"La data de 19 martie 2015, a fost înaintat către PICCJ, în vederea sesizării Senatului, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive, referatul procurorilor împreună cu un număr de 7 volume cuprinzând copii certificate ale tuturor actelor de urmărire penală, întocmite până la data respectivă, în dosarul penal care îl privește pe inculpatul Vâlcov Darius Bogdan.

De asemenea, la aceeași dată, dar la o oră diferită, a fost înaintat către PICCJ, în vederea sesizării Camerei Deputaților, pentru formularea cererii de încuviințare a reținerii și arestării preventive, referatul procurorilor împreună cu un număr de 10 volume cuprinzând copii certificate ale tuturor actelor de urmărire penală, întocmite până la data respectivă, în dosarul penal care îl privește pe inculpatul Nicolescu Theodor Cătălin.

Conform prevederilor legale și constituționale, referatele și dosarele de urmărire penală aferente, în cele două cauze penale, au fost înaintate de către procurorii DNA către PICCJ, care a verificat corespondența conținutului adreselor de înaintare cu volumele dosarelor de urmărire penală, iar după constatarea conformității, a transmis dosarele către Ministerul Justiției, în vederea sesizării celor două Camere ale Parlamentului din care fac parte cele două persoane vizate, respectiv Senat și Camera Deputaților.

Prin urmare, DNA a transmis, pentru fiecare dosar în parte, exclusiv actele de urmărire penală corespunzătoare, fapt care a fost certificat și de către PICCJ", precizează DNA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.