Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA prezintă, joi, plusurile și minusurile unui an de muncă - Șeful DNA va susține o conferință de presă după eveniment

DNA

Procurorul șef al DNA, Crin Bologa, adjuncții săi, șefii de secții ai Direcției precum și invitați din mediul judiciar participă, joi, la prezentarea bilanțului de activitate pentru perioada 2021-2022 a structurii ministerului public.

După ședința internă de bilanț procurorul-șef Bologa va susține o conferință de  presă în care va prezenta succint rezultatele instituției.

Este de amintit că în perioada februarie 2021 - februarie 2022 în dosarele de mare corupție trimise în judecată s-au înregistrat atât condamnări definitive sau parțiale cât și achitări definitive.

Cea mai recentă achitare definitivă într-un dosar de mare corupție al DNA este cea a fostului șef al Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea.

Inițial acesta a fost condamnat de Tribunalul București la trei ani de închisoare cu executare.

La începutul judecării apelurilor din dosar, la Curtea de Apel București, Valeriu Zgonea a introdus o excepție de neconstituționalitate privind Mandatele de Siguranță Națională, excepție admisă de CCR și folosită apoi de judecători din apel pentru achitarea sa definitivă.

Cu prilejul conferinței de presă procurorul-șef al DNA va explica dacă sunt cazuri ale unor anchete în care decizia definitivă de achitare este imputabilă în mod direct procurorului de caz, privind modul în care a efectuat urmărirea penală și obținerea probelor.

Pe parte de anchete recente DNA s-a remarcat prin două dosare cu prejudiciu uriaș, mega-dosarul „Economat Sector 5”, în care fostul edil Marian Vanghelie a fost reținut și propus la arestare preventivă, și dosarul „Rosal” în care edilul Sectorului 3, Robert Negoiță, este acuzat că a înlesnit perpetuarea unui contract păgubos cu firma de salubritate ce a dus la prejudicierea statului cu peste o sută de milioane de euro.

Este de menționat că în cazul lui Marian Vanghelie instanțele au fost circumspecte privind prejudiciul prezentat de anchetatorii DNA, au considerat că fiind dosare economice inculpații nu prezintă pericol social concret pentru societate și că aceștia pot fi cercetați în libertate.

În dosarul lui Negoiță, care a fost declanșat la scurt timp după lăsarea în libertate a fostului edil Marian Vanghelie, DNA nu a propus nicio măsură preventivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.