Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA: Procurorul lui Voiculescu făcea comerţ cu tablouri/ UPDATE

emilian eva

După Darius Vâlcov, încă un "client" al DNA este vizat pentru afaceri cu opere de artă. Procurorii DNA efectuează joi percheziţii în 10 locaţii situate în municipiul Iaşi, printre care şi Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi şi acasă la procurorul Emilian Eva. Sunt vizate fapte de corupţie în legătură cu protejarea patrimoniului cultural naţional mobil (comerţ ilegal cu tablouri), comise în perioada 2011-2015.

Procurorul Emilian Eva ar fi introdus şi tranzacţionat sub diverse forme, direct sau prin intermediari, prin case de licitaţii, magazine on-line, vânzarea directă către persoane interesate de investiţii în artă, exporturi în ţări din spaţiul comunitar, bunuri culturale mobile, prezentate drept autentice, despre o parte din acestea existând date că sunt false.

În intervalul noiembrie 2014-iunie 2015 el a tranzacţionat un număr de peste 200 de picturi, cu o valoare de piaţă de aproximativ 300.000 de euro, deşi calitatea de magistrat este incompatibilă cu efectuarea actelor de comerţ.

Principali furnizori - doctor la Spitalul Judeţean „Sfântul Spiridon” din Iaşi şi cunoscut colecţionar de artă, precum şi un samsar de opere de artă din zona Transilvaniei.

În activitatea lucrativă a acestuia a fost sprijinit de către Ioan Eva, nepot al său, asistent medical în cadrul Spitalului de Boli Infecţionase „Sfânta Parascheva” din Iaşi.

Emilian Eva (fost procuror DNA structura centrală, actualmente la Parchetul de pe lângă Tribunalul Iaşi) este cel care a instrumentat dosarul "Telepatia" şi l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.