Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA s-a autosesizat în urma unei investigaţii de presă: Ministerul Dezvoltării, zeci de contracte acordate unui preot

DNA

Serviciul Teritorial Constanţa al Direcţiei Naţionale Anticorupţie s-a autosesizat şi a deschis, săptămâna trecută, un dosar pentru abuz în serviciu în cazul afacerilor cu contracte PNDL derulate între primăriile din Constanţa şi firma Hercinic SRL.

Potrivit recorder.ro, dosarul DNA a pornit în urma unei investigaţii făcută chiar de publicaţia amintită, în care se arată cum Mădălin Iscru, preot la o parohie din judeţul Tulcea, a creat o reţea prin care, din poziţia de administrator de firmă, a primit zeci de contracte finanţate de Ministerul Dezvoltării. Mai mult, în vara anului trecut, Iscru a deţinut funcţia de consilier la acelaşi minister.

CITEȘTE ȘI: Ţine colesterolul sub control: TOP 10 alimente care nu trebuie să-ţi lipsească din meniu

„Reporterii Recorder au predat autorităţilor documentele care au stat la baza anchetei jurnalistice”, arată sursa citată.

În paralel, un al doilea dosar a fost deschis și în județul Tulcea. La o zi după publicarea investigației, un comisar de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a descins în Primăria Stejaru și a ridicat mai multe documente. Omul legii aflase din ancheta jurnalistică faptul că primăria Stejaru a plătit firmei preotului Mădălin Iscru 100.000 de euro pentru a instala 46 de lămpi stradale în cătunul Altân Tepe. S-a deschis un dosar penal in rem (deocamdată este cercetată fapta și nu un făptuitor anume) pentru infracțiunile de abuz în serviciu și complicitate la abuz în serviciu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.