Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA - Şef din cadrul DGASPC Mureş, sub control judiciar

DNA

În dosarul mediatizat prin comunicatul nr. 1286 din 18 octombrie 2016, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Tîrgu Mureș au dispus trimiterea în judecată,

sub control judiciar a inculpatului LIŢIU VASILE, la data faptelor şef al Biroului Tehnic şi Administrarea Patrimoniului din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Mureș (D.G.A.S.P.C. Mureș), pentru săvârșirea infracțiunilor de:

Verdictul CNATDCU, făcut praf: 'Kovesi a furat un ou'... mâine va fura un bou?

- abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

- folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii,

Udrea şi Băsescu, în tandem la aceeaşi emisiune tv. Ce a urmat e incredibil

și în stare de libertate a inculpaților:

BORDI GHIZELA, la data faptelor consilier I superior în cadrul Compartimentului Investiţii, Achiziţii publice aparţinând Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Mureş, pentru săvârșirea infracțiunilor de:

- abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit,

- folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii,

- complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

GĂBUDEANU VIOREL, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată,

 

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

 

În cursul anului 2015, inculpatul Liţiu Vasile, în calitate de şef al Biroului Tehnic şi Administrarea Patrimoniului din cadrul D.G.A.S.P.C. Mureș, a favorizat o societate comercială cu ocazia iniţierii şi organizării a două proceduri de achiziţie având ca obiect furnizarea de autovehicule în beneficiul D.G.A.S.P.C. Mureş.

Concret, inculpatul Liţiu Vasile, beneficiind de ajutorul inculpatei Bordi Ghizela, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuţiilor de serviciu şi ca urmare a înţelegerilor avute cu inculpatul Găbudeanu Viorel, reprezentant al societății respective, a introdus în caietele de sarcini (aferente celor două proceduri de achiziţie privind cumpărarea a 12 autovehicule) o serie de specificaţii tehnice caracteristice doar autovehiculelor comercializate de această societate comercială.

De menționat este faptul că anterior publicării în S.E.A.P. a primei invitaţii de participare referitoare la achiziţionarea de către D.G.A.S.P.C. Mureş a 9 autovehicule, inculpatul Liţiu Vasile i-a furnizat inculpatului Găbudeanu Viorel informaţii nedestinate publicităţii, referitoare la intenţia instituţiei publice de a iniţia şi desfăşura proceduri de achiziţie a unor autoturisme, obiectul acestora, precum şi cerinţele ce urmau a fi incluse în caietul de sarcini aferent procedurii iniţiate prin invitaţia anterior menţionată.

În același context, inculpatul Găbudeanu Viorel i-a furnizat şefului Biroului Tehnic şi Administrarea Patrimoniului din cadrul D.G.A.S.P.C. Mureș specificaţiile tehnice autovehiculelor pe care primul le comercializa, aceste acţiuni având ca scop eliminarea concurenţei, avantajarea societății în vederea câştigării contractelor de achiziţie publică și, implicit, obținerea unor foloase necuvenite.

De asemenea, anterior publicării în S.E.A.P. a celei de – a doua invitaţii de participare referitoare la achiziţionarea de către D.G.A.S.P.C. Mureş a 3 autovehicule, inculpata Bordi Ghizela i-a furnizat inculpatului Găbudeanu Viorel, informaţii nedestinate publicităţii, referitoare la modificările aduse documentaţiei de atribuire și data termenului limită de depunere a ofertelor, stipulat în cadrul respectivei proceduri.

 

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Mureș,  cu propunere de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.