Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA trimite in judecata un dosar cu un prejudiciu de 11.000.000 de lei

DNA

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea în judecată în stare de libertate a inculpaţilor:

OLTEANU RADU, director al SC Sticom Trading SRL Oradea, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunilor de:

- înşelăciune, în formă continuată,

- uz de fals şi

- spălare a banilor, în formă continuată,

COTOROI IOAN DORU, administrator de fapt al SC Medcar SRL, în sarcina căruia s-a reţinut săvârşirea infracțiunilor de:

- complicitate la înşelăciune, în formă continuată şi

- complicitate la spălarea banilor, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

Inculpatul Olteanu Radu, în calitate de director al SC Sticom Trading SRL Oradea, a indus şi menţinut în eroare reprezentanţii unei instituţii bancare cu ocazia încheierii (la data de 2 septembrie 2009), iar apoi a executării contractului de credit ipotecar, în valoare de 11.000.000 lei, în vederea finanţării construirii a două blocuri cu destinaţia de locuinţe, folosind în acest sens un contract de vânzare-cumpărare fals.

Acest document a fost încheiat de societatea în cauză cu Primăria Municipiului Oradea, având ca obiect achiziţionarea de către instituţia publică a unui număr minim de 100 de apartamente din complexul de locuinţe aflat în construcţie.

Ulterior încheierii contractului de credit, inculpatul Olteanu Radu, beneficiind de ajutorul inculpatului Cotoroi Ioan Doru, a depus mai multe situații de plată fictive ce atestau, în mod nereal, prestarea unor servicii de construcții de către SC Medcar SRL în favoarea SC Sticom Trading SRL.

În perioada 03.09.2009 – 04.11.2009, inculpatul Olteanu Radu, cunoscând proveniența ilicită a banilor, a folosit aceste sume pentru a achita, în primă fază, contravaloarea serviciilor de construcții prestate de către două societăţi comerciale, în valoare de 6.555.007 lei.

Beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat, inculpatul Olteanu Radu a achitat în mai multe etape suma de 3.484.834 lei, către SC Medcar SRL contravaloarea unor servicii de construcții fictive, facturate către SC Sticom Trading SRL, în scopul însușirii respectivei sume de bani.

În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra a două imobile aparţinând inculpatului Olteanu Radu.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bihor, cu propunere de a se menţine măsurile asiguratorii dispuse în cauză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.