Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNA: Un avocat din cadrul Baroului Vaslui a fost arestat preventiv pentru trafic de influenţă

sigla dna

Neculai Horobeţ, avocat în cadrul Baroului Vaslui, a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, instanţa dispunând ulterior arestarea preventivă a acestuia pentru 30 de zile. 

Potrivit unui comunicat al DNA, Horobeţ a fost reţinut pentru săvârşirea a două infracţiuni de trafic de influenţă, ambele în formă continuată. În acelaşi dosar s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 14 aprilie 2018, faţă de inculpatul Florin-Ioan Bîcu, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată şi complicitate la trafic de influenţă în formă continuată. 

"În perioada septembrie-octombrie 2017, inculpatul Horobeţ Neculai, în calitate de avocat în cadrul Baroului Vaslui, a pretins şi primit de la o persoană (martor în cauză), direct sau prin intermediul celuilalt inculpat, în mai multe tranşe, suma totală de 1.500 euro, pentru a-şi trafica influenţa pe care a pretins că o are asupra poliţiştilor din cadrul IPJ Vaslui - Serviciul Rutier. Concret, inculpatul a promis persoanei respective, care era cercetată cu privire la săvârşirea unor infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere, că-i va determina pe poliţişti să-i restituie permisul de conducere", se precizează în comunicat. 

Conform aceleiaşi surse, cei doi inculpaţi au pretins de la o altă persoană, în perioada decembrie 2017 - aprilie 2018, suma totală de 2.400 euro. Ei au primit, în mai multe tranşe, 1.900 de euro şi 400 de lei, pentru a determina pe lucrătorii din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Vaslui să elibereze un permis de conducere fără susţinerea examenului auto. 

DNA reaminteşte că Neculai Horobeţ a fost deja trimis în judecată de procurorii anticorupţie pentru săvârşirea unor infracţiuni similare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.