Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DNSC dă alerta! Tentativă de fraudă de tip phishing în numele unei bănci

alerta cibernetica

DNSC dă alerta! Tentativă de fraudă de tip phishing în numele unei bănci

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția asupra unei noi tentative de fraudă de tip phishing pentru transmiterea de malware folosind numele unei bănci, potrivit Mediafax.

În ultimele zile, DNSC a primit informații legate de o tentativă de fraudă ce are ca scop transmiterea de link-uri malițioase prin intermediul unei adrese de email ce impersonează un angajat al unei bănci.

„Mesajele au fost transmise de pe adresa ionuț.pante@librabank.ro, însă o analiză tehnică a acestora a revelat că ele provin de pe un server cunoscut pentru activități ilicite”, arată specialiștii DNSC.

Conform acestora, folosind tehnici de inginerie socială, atacatorii vizează convingerea utilizatorilor că mesajele provin de la un angajat al băncii, fiind folosite diverse elemente vizuale ale instituției și date de identificare ale sucursalei din Cluj-Napoca. Pentru a spori credibilitatea, mesajele sunt redactate în limba română și au ca subiect „RE: documente solicitate”.

„Email-ul conține un document infectat (sub denumirea ). La momentul deschiderii acestui fișier, utilizatorul se infectează cu malware de tip infostealer AGENT TESLA. Malware-ul va încerca să identifice datele de logare ale utilizatorului, scopul acestui atac fiind furtul de date sensibile, putând cauza prejudicii financiare serioase.

Recomandarea echipei DNSC este, în primul rând, să nu acționați pripit în mediul online și să citiți cu atenție textul mesajelor sau a notificărilor pe care le primiți. „Verificați mereu cu atenție sursa mesajelor sau a notificărilor primite! Oricând aveți suspiciuni, verificați link-urile sau atașamentele pe care urmează să le accesați cu o soluție de securitate (ex: virustotal.com, scamadviser.com). Raportați astfel de email-uri către instituția impersonată pentru a atrage atenția cât mai rapid asupra activității frauduloase. În cazul în care ați introdus date sensibile, sesizați imediat banca, iar dacă ați fost păgubit, depuneți o plângere la Poliție (fizic sau la petitii@politiaromana.ro) și notificați DNSC (telefon 1911 sau alerts@dnsc.ro). Nu în ultimul rând, contribuiți la răspândirea acestor avertizări și către alți utilizatori, pentru a reduce șansele ca astfel de tentative de fraudă să aibă succes”, sunt sfaturile specialiștilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.