Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Doamna de Fier' din judo adoră rochiile de seară

Gianina Andreica

Gianina Andreica, antrenoarea lotului olimpic feminin, a făcut întâi gimnastică ritmică.

S-a îndrăgostit de judo de când a asistat la primul antrenament al fraților săi, iar apoi și-a dorit să se facă antrenoare. Acum coordonează lotul olimpic feminin al României, însă în timpul liber, Doamna de Fier de pe saltea se transformă.

Gianina Andreica recunoaște că adoră să poarte rochii de seară și pantofi cu toc, dar pentru că nu are timp să participe la petreceri, pentru că e în permanență alături de fetele din lot, le poartă seara, în casă.

„Îmi place foarte mult să mă îmbrac foarte elegant. Ador. Nu am timp, pentru că în momentele în care ar trebui să fiu la anumite evenimente eu sunt în competiții. Foarte rar avem un weekend în care să nu fim plecați și evenimentele sunt de obicei în weekenduri. Dar ador, mă mai îmbrac și în casă, îmi place cum îmi stă rochia, mă dezbrac și mă culc” – Gianina Andreica, antrenor lot olimpic feminin de judo

Povestea de dragoste cu judo-ul a început „la prima vedere”. Dar, recunoaște că, mai mult decât procedeele spectaculoase, ceea ce i-a plăcut cel mai mult a fost costumul alb pe care îl purtau sportivii. De altfel, când s-a apucat de judo, ea practica un sport cu totul diferit: gimnastică ritmică!

„Inițial am făcut gimnastică ritmică. Frații mei au mers la judo și eu am mers doar să văd cum e. Și m-a atras extraordinar de mult ținuta. Și i-am spus domnului Bercean că vreau și eu să fac judo, dar numai dacă îmi dă pijama cum are dânsul. Și a spus da, o să primești o pijama dacă vii la judo” – Gianina Andreica, antrenor lot olimpic feminin de judo.

După o carieră de peste 12 ani ca sportiv, Gianina Andreica a făcut pasul spre antrenorat, acolo unde și-a dorit mereu să activeze.

„Eu am știut exact de când făceam sport că îmi doresc să fiu antrenor. Poate marilor campioni le e dificil, da mie nu mi-a fost deloc greu, mi-a fost chiar ușor. Am început cu copiii și ulterior am lucrat cu centrul olimpic, cu lotul olimpic de tineret și ultima treaptă și cea mai importantă, lotul olimpic de senioare” – Gianina Andreica, antrenor lot olimpic feminin de judo.

Recunoaște că e mai ușor de lucrat cu fetele decât cu băieții.

„E mai ușor cu fetele. Sunt extrem de serioase. Seriozitatea și disciplina pe care le ai la feminin nu le vei găsi niciodată la masculin” – Gianina Andreica, antrenor lot olimpic feminin de judo.

În puținul timp liber pe care îl are, Gianina Andreica se pierde în lectură.

„Citesc, ador să citesc. Ador să stau undeva într-o pădure, undeva în aer liber și să citesc. Nimic nu-mi doresc mai mult altceva. Efectiv, să am liniștea mea” – Gianina Andreica, antrenor lot olimpic feminin de judo.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.