Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Doamne ferește! Este și de râs, este și de plâns!' - Spital din județul Botoșani, închis după ce singurul medic a plecat în concediu

Foto România TV
spital botosani spital mavromati

'Doamne ferește! Este și de râs, este și de plâns!' - Spital din județul Botoșani, închis după ce singurul medic a plecat în concediu

Județul Botoșani surprinde din nou! Spitalul din Darabani a pus lacătul pe ușă, după ce singurul medic din unitatea medicală a plecat în concediu de odihnă.

Secţia externă a Spitalului Judeţean „Mavromati” din oraşul Darabani a fost închisă temporar în urma concediului medicului său unic. Costel Nazare, primarul comunei Conceşti, a adus această situaţie la cunoştinţa publicului prin intermediul unei postări pe Facebook, referitoare la situaţia din judeţul Botoşani.

„Este și de râs, este și de plâns. Spitalul din oraşul Darabani s-a închis pentru o perioadă de două săptămâni pentru că a plecat personalul medical în concediu de odihnă!.. Doamne ferește”, a scris primarul pe contul său de Facebook.

Medicul de la spitalul din Darabani şi-a luat concediu timp de două săptămâni, în perioada 18-29 septembrie. S-a încercat înlocuirea lui cu un medic de la „Mavromati”, dar acest lucru nu a fost posibil.

„Domnul primar s-a arătat consternat că secția exterioară este închisă pentru două săptămâni. La secția Darabani este un singur medic care a solicitat concediu de odihnă, având în vedere că pe anul 2023 nu a beneficiat de nicio zi de concediu și a cerut două săptămâni. În momentul în care medicul pleacă, și cadrele medicale și-au luat cam în fiecare an concediu cu medicul respectiv. Tot personalul de la Darabani are multe zile de concediu neefectuat, pentru că acolo activitatea este până la ora 14.00. S-a căutat detașarea unui medic în această perioadă acolo , fiind număr deficitar de medici în cadrul spitalului, respectiv medici de medicină internă, având în vedere că avem și paturi la secția Darabani, nu am reușit să detașăm pe nimeni două săptămâni. Însă este și centru de permanență în zonă și s-a considerat că centrul de parmanență, cu medici de familie, poate ca în perioada în care secția este închisă să susțină activitatea de urgență, ulterior să fie transportat bolnavul către Botoșani dacă depășește competența”, a declarat pentru Gazeta de Botoşani medicul Monica Adăscăliţei, managerul Spitalului Judeţean „Mavromati”.

Ca urmare, medicul a fost rechemat din concediu.

„Am solicitat domnului doctor să-și reducă concediul și să-l rechemăm din concediu pentru a reîncepe activitatea pe Secția Darabani. Acolo este o problemă de ani, nu de o săptămână, de o lună sau de un an. În momentul în care s-a închis Spitalul Darabani, situația la Darabani a fost ținută de domnul doctor Munteanu, care în perioada pandemiei ne-a ajutat și a făcut gărzi pe secția COVID. Situația cu un singur medic nu este de acum, iar posturi au fost scoase la concurs, însă nu s-a prezentat nimeni. Încercăm să atragem personal prin sprijinul autorităților locale”, a mai precizat medicul Adăscaliţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.