Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doar 1100 de persoane vaccinate la primul centru de tip drive-thru din Arad

Inquam Photos / Octav Ganea
centru vaccinare drive thru bucuresti

Peste 1.100 de persoane au fost vaccinate la primul centru de tip drive-thru deschis, în urmă cu o săptămână, în judeţul Arad, însă nu s-a atins capacitatea de 200 de imunizaţi pe zi.

Coordonatorul centrului, medicul Alexandru Oancea, a declarat miercuri, că în medie au fost vaccinate 160 de persoane pe zi, în condiţiile în care autorităţile locale sperau să administreze cel puţin 200 de doze de ser Pfizer pe zi.

Echipele de la centrul drive-thru au vaccinat inclusiv în minivacanţa de Paşte, când 540 de persoane au ales să le fie administrat serul anti-COVID-19. În ziua de Paşte, s-au vaccinat direct din maşină 78 de persoane, iar în a doua zi de Paşte, 174.

Pe 28 aprilie, Primăria Arad a deschis primul centru de vaccinare de tip drive-thru din judeţ, aflat în parcarea hipermarket-ului Remarkt. Aici sunt disponibile peste 200 de locuri pe zi pentru administrarea serului de la Pfizer fără programare, însă autorităţile spun că vor creşte capacitatea dacă există interes, conform Agerpres.

Vaccinarea direct din maşină este disponibilă zilnic între orele 8,00 şi 20,00.

Primăria Arad a mai anunţat că, în weekendul 7-9 mai, dă startul "Maratonului Vaccinării", o acţiune care se va desfăşura în holul Palatului Administrativ, unde oricine se va putea imuniza cu ser Pfizer fără programare prealabilă.

Tot în municipiul Arad, primăria a început o campanie de vaccinare la domiciliu, fiind puse la dispoziţia celor interesaţi două numere de telefon la care se pot face programări pentru vaccinare: 0783 121 105 şi 0257 254 923.

Pentru toate cele trei campanii ale municipalităţii este pus la dispoziţia arădenilor vaccinul Pfizer, dar sunt disponibile şi Moderna şi AstraZeneca pentru cine optează pentru acestea.

Autorităţile locale speră ca, până la finalul lunii mai, să fie depăşit pragul de 100.000 de arădeni imunizaţi.

De la începutul campaniei de imunizare, 68.255 de persoane din judeţ au primit o primă doză de vaccin, iar 45.320 de persoane au primit şi a doua doză, conform datelor furnizate, miercuri, de Nucleul Judeţean de Coordonare a Activităţilor de Vaccinare Arad.

În ultimele 24 de ore au fost administrate 1.803 doze de vaccin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.