Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doar el rivalizează cu Donald Trump: Președintele filipinez recomandă folosirea benzinei ca dezinfectant pentru măştile de protecţie

duterte

Preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, le-a recomandat concetăţenilor săi să utilizeze benzina ca dezinfectant pentru măştile de protecţie şi a ţinut să precizeze că recomandarea sa nu este o glumă, relatează Reuters.

Săptămâna trecută, liderul filipinez a făcut o remarcă similară în legătură cu utilizarea benzinei în cazul măştilor dacă agenţii de curăţare nu sunt disponibili, afirmaţie despre care purtătorul său de cuvânt a spus că este o glumă şi a reamintit publicului că Duterte spune adesea lucruri în glumă, scrie agerpres.ro.

Citește și: Cozmin Gușă: Iohannis este destabilizat! N-ar mai avea discernământul și capacitatea necesare pentru a-și exercita funcția de președinte

"Ce am spus este adevărat", a spus Duterte în timpul unei apariţii televizate. "Du-te pur şi simplu la benzinărie şi pune apoi câteva picături, este dezinfectant", a afirmat el, adăugând: "Nu glumesc. Este adevărat. Voi credeţi că doar glumesc".

Începând cu luna martie purtarea măştii este obligatorie în Filipine, unde au fost confirmate aproape 90.000 de infecţii cu coronavirus şi peste 2.000 de decese. În Filipine a fost raportată vineri cea mai mare creştere zilnică a cazurilor de coronavirus din Asia de Sud-Est pentru a doua zi consecutiv, iar Duterte a prelungit restricţiile pentru a opri răspândirea bolii şi a promis că situaţia va reveni la normal în luna decembrie.

Citește și: Reduceri de 20%! Wizz Air oferă discount la toate zborurile către aceste țări

Dar experţi medicali au spus că sfaturile sale de curăţare a măştilor nu sunt recomandate.

"Nu puteţi utiliza benzina ca dezinfectant. Inhalarea acesteia poate face rău şi poate duce la mai multe probleme, precum cele ale căilor respiratorii", a avertizat Jose Santiago, preşedintele Asociaţiei Medicale din Filipine, pentru Reuters.

Citește și: Gabriela Firea: Cresc văzând cu ochii! Lucrăm intens la cel mai ambițios proiect .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.