Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doar la noi e posibil: Fotbalistul Nicuşor Stanciu a fost numit cetăţean de onoare al municipiului Alba Iulia alături de Nicolae Furdui - Iancu şi Ioan Bocșa

www.agerpres.ro
Nicușor Stanciu

Interpreţii de muzică populară Nicolae Furdui - Iancu şi Ioan Bocşa, fotbalistul Nicuşor Stanciu, un fost deţinut politic, Simion Drăgoi, şi revoluţionarul Mihai Babiţchi au primit joi, din partea Consiliului Local, titlul de "Cetăţean de onoare al municipiului Alba Iulia", urmând ca conferirea acestui titlu să fie făcută în cadrul unor evenimente ulterioare.

Cu excepţia proiectului de hotărâre privind conferirea titlului de "Cetăţean de onoare" lui Mihai Babiţchi, care a avut 8 voturi împotrivă, toate celelalte patru proiecte au fost aprobate în unanimitate de către consilierii locali.

Primarul Gabriel Pleşa a menţionat că sunt 5 personalităţi din domenii diferite legate categoric de Alba Iulia, scrie agerpres.ro.

Născut în Munţii Apuseni, Nicolae Furdui - Iancu, unul din cei mai cunoscuţi interpreţi de folclor, locuieşte în Alba Iulia "de o viaţă".

De asemenea renumit interpret de folclor, Ioan Bocşa s-a născut într-o localitate aparţinătoare a municipiului Alba Iulia.

Născut în apropiere de Alba Iulia, Nicolae Claudiu Stanciu este considerat cel mai bun produs, din punct de vedere al palmaresului, al fotbalului albaiulian.

Mihai Babiţchi s-a distins prin activitatea sa în timpul evenimentelor din Decembrie 1989, unde a avut un rol determinant.

Acum în vârstă de 90 de ani, Simion Drăgoi, "un om cu o verticalitate exemplară", a făcut 8 ani de închisoare politică.

Cel mai recent titlu de "Cetăţean de onoare al municipiului Alba Iulia" a fost acordat în urmă cu 8 ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.