Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doar unii sunt 'speciali': Ministrul Apărării apără pensiile militare folosind un argument valabil și în cazul magistraților

ccr militar

Pensiile militare nu sunt și nu pot fi considerate pensii speciale, afirmă miinistrul Apărării, Angel Tîlvăr: „Îi rog pe cei care fac presiuni să se gândească la ce efecte ar putea avea asemenea decizii asupra retenției personalului militar aflat spre finalul carierei”.

„În ceea ce privește pensiile militare, repet și cu această ocazie, acestea nu sunt și nu pot fi considerate pensii speciale. Îi rog pe cei care fac presiuni pentru tăierea drepturilor pensionarilor militari să se gândească la ce efecte ar putea avea asemenea decizii asupra retenției personalului militar aflat spre finalul carierei, oameni foarte bine pregătiți și aflați în funcții la vârful ierarhiei, precum și asupra proiectelor de viitor ale tinerilor care și-ar dori o carieră militară", a declarat ministrul Angel Tîlvăr, la Constanța, într-o vizită de lucru la unitățile Forțelor Navale aflate în garnizoană.

El a subliniat importanța asigurării unor condiții de viață și de pregătire la standarde cât mai înalte personalului armatei.

„Alocarea unui buget de 2% din PIB în ultimii șase ani, ridicat la 2,5% din acest an, a permis derularea unor programe de înzestrare care asigură capabilități solide de apărare pentru România. Dar, indiferent cât de performante ar fi avioanele de luptă, mașinile blindate, rachetele, corvetele sau fregatele noastre, ele au nevoie de oameni pregătiți și motivați în contextul creșterii nivelului de expertiză cerut în prezent de domeniul apărării. Și vă asigur că avem permanent în vedere găsirea celor mai bune soluții pentru a vă asigura dumneavoastră, celor care serviți țara în cadrul Armatei României, condițiile decente de muncă și viață pe care le meritați”, a adăugat ministrul Tîlvăr, potrivit Mediafax.

Vizita ministrului apărării la Constanța

Tîlvăr s-a întâlnit și cu studenții și profesorii Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” și a vizitat infrastructura de învățământ - laboratoarele și simulatoarele folosite pentru pregătirea studenților. Ministrul apărării naționale a avut o întrevedere, la sediul Brigăzii Radio Electronică și Observare, cu echipa de conducere a unității, în cadrul căreia i-au fost prezentate misiunile şi obiectivele militarilor din subordine, precum și a celor din cadrul Centrului de Operații SCOMAR. De asemenea, programul vizitei a inclus și Centrul de Scafandri, unde s-a întâlnit cu militarii și i-a fost prezentat laboratorul hiperbar, una dintre cele mai moderne instalații de acest tip pe plan mondial.

La final, ministrul apărării naționale s-a deplasat în Portul Militar Constanța, unde s-a întâlnit cu echipa de conducere a Comandamentului Flotei „Viceamiral Vasile Urseanu” și a vizitat o serie de nave militare - fregata "Regina Maria", puitorul de mine și plase "Viceamiral Constantin Bălescu" (274) și Nava Școală "Mircea".

El a subliniat în mod deosebit importanța participării Fregatei "Regele Ferdinand" la operația EUNAVFOR MED „IRINI" din Marea Mediterană și la multiplele misiuni de neutralizare a minelor marine care sunt identificate în Marea Neagră, în apele din jurisdicția României.

„Știu că, de la începerea războiului din Ucraina ați executat cinci intervenții, cu un grad deosebit de risc, pentru neutralizarea minelor marine din zona noastră de responsabilitate, iar în total au fost confirmate și distruse 70 de mine marine în Marea Neagră, una de Georgia, 4 de Bulgaria, 5 de România, 7 de Turcia și 53 de Ucraina”, a spus ministrul apărării naționale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.