Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Doar unul dintre beligeranţi respectă cu adevărat armistițiul din Siria', anunță Rusia

nrttv.com
turcia siria operatiune tancuri

Rusia a afirmat vineri că 'doar unul dintre beligeranţi' - forţele regimului sirian, susţinute de armata rusă - respectă în mod real armistiţiul în vigoare de patru zile în Siria, după negocieri intense între Moscova şi Washington, informează AFP şi TASS.

'Chiar dacă armistiţiul este un acord bilateral, doar unul dintre beligeranţi îl respectă cu adevărat', a declarat generalul Igor Konaşenkov, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse.

Citește și: Vladimir Putin îşi arată muşchii: Noi exerciţii militare în Transnistria

De asemenea, potrivit unui înalt oficial al Statului Major rus, Viktor Poznihir, Rusia este deschisă unei prelungiri a armistiţiului în Siria pentru 72 de ore, în pofida 'numeroaselor încălcări' ale acordului.

'Suntem gata să prelungim armistiţiul cu 72 de ore', a declarat generalul Poznihir, în timpul unui briefing difuzat de televiziunea rusă, îndemnând în acelaşi timp SUA să ia 'măsuri decisive' pentru ca rebelii sirieni să respecte armistiţiul în vigoare de luni seara şi reînnoit miercuri seara pentru 48 de ore.

Poznihir a subliniat că partea rusă face totul pentru respectarea acordurilor încheiate la Geneva, în pofida numeroaselor încălcări ale armistiţiului şi lipsei de progres în ceea ce priveşte gruparea 'Jabat al-Nusra' (Fateh al-Sham, fostul Front al-Nosra, care a renunţat la afilierea la Al-Qaida) şi grupările opoziţiei moderate.

Şefii diplomaţiilor rusă şi americană, Serghei Lavrov şi John Kerry, au convenit, în timpul negocierilor de la Geneva un pachet de documente, menite să consolideze regimul de încetare a acţiunilor armate în Siria şi să pună bazele pentru reluarea procesului politic, anunță Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.