Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Doctor Mabuse' al ciclismului, Bernard Sainz, condamnat la un an de arest la domiciliu, pentru practicarea ilegală a medicinei

lesoir.be
Bernard Sainz

Homeopatul Bernard Sainz, alias "Doctor Mabuse" al ciclismului, a fost condamnat luni la un an de arest la domiciliu sub supraveghere electronică pentru practicarea ilegală a medicinei şi prescrierea unor tratamente dopante pentru sportivi, scrie AFP, citat de Agerpres.

Bernard Sainz s-a declarat "dezamăgit" de decizia Tribunalului penal din Paris şi a anunţat că va introduce recurs.

În timpul procesului său, la sfârşitul lunii noiembrie, acuzarea ceruse doi ani de închisoare şi o amendă de 30.000 de euro.

Avocatul homeopatului a declarat, înainte de pronunţarea sentinţei, că toate acuzaţiile s-au bazat doar pe "speculaţii şi interpretări", precizând apoi că va ataca decizia.

În octombrie anul trecut, Procuratura pariziană cerea deschiderea unui nou proces împotriva lui Sainz, care intrse în atenţia organelor de cercetare penală după difuzarea unui reportaj televizat, realizat în 2016 cu camera ascunsă, reportaj în care Sainz putea fi văzut indicându-le unor sportivi cum să se dopeze.

Bernard Sainz, în vârsta de 76 de ani, a respins acuzaţiile şi a formulat o plângere faţă de emisiunea Cash Investigation, ce a dezvăluit practicile la care recurgea.

În rechizitoriul final, Parchetul din Paris a solicitat trimiterea lui Bernard Sainz în faţa tribunalului corecţional pentru că ''a ajutat sau încurajat sportivi să folosească substanţe interzise'' şi a exercitat în mod ilegal profesia de medic şi farmacist.

În 2014, el a fost condamnat la doi ani de închisoare, dintre care 20 de luni cu suspendare, pentru incitare la dopaj şi practicarea ilegală a medicinei. În 2013, el a fost amendat cu 3.000 de euro într-o afacere legată de administrarea unor substanţe dopante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.