DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Doctorii din Guvernul Ponta IV. Se cere verificarea tezelor de doctorat

plagiat

Guvernul Ponta IV poate fi considerat un Cabinet de doctori. Dintre cei 21 de miniştri, 11 au obţinut titlul de doctor. Lor li se adaugă Victor Ponta, al cărui doctorat este în continuare într-o situaţie incertă, chiar dacă premierul a anunţat că vrea să renunţe la titlu.

Lista miniştrilor doctori (sursa: ziare.com):

Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afacerilor Interne, este doctor în Drept. UNPR-istul Oprea este şi conducător de doctorat la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" şi la Academia Naţională de Informaţii.

Sorin Cîmpeanu, noul ministrul al Educaţiei, a obţinut o diplomă de doctor la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti - Facultatea de Îmbunătăţiri Funciare şi Ingineria Mediului. Cîmpeanu este conducător de doctorat la Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, este conferenţiar doctor în cadrul Departamentului de Drept Public al Facultăţii de Drept - Universitatea din Bucureşti.

Ioan Rus, ministrul Transporturilor, a obţinut titlul de doctor inginer, cu specializarea Tehnologia Construcţiilor de Maşini.

Rovana Plumb, ministrul Muncii, are un doctorat îm managementul sistemelor industriale, obţinut în 2004.

Mihai Tudose, noul ministrul al Economiei, a obţinut un titlu de doctor la Academia Naţională de Informaţii.

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a obţinut doctoratul în Managementul Fondurilor Europene, din 2004.

Ionuţ Vulpescu, ministrul Culturii, are o diplomă de doctorat în Filosofie.

Angel Tilvar, ministrul Românilor de Pretutindeni, este doctor în ştiinţe umaniste.

Darius Vâlcov, ministru de Finanţe, a obţinut un doctorat în Economie la ASE, în 2008.

Gabriela Szabo, ministrul Sportului, are titlul de doctor în educaţie fizică şi sport din 2009.

Se cere verificarea tezelor de doctorat

Europarlamentarul Monica Macovei, fost candidat independent la Preşedinţia României, cere Ministerului Educaţiei să verifice toate tezele de doctorat şi de masterat ale demnitarilor, începând cu membrii Guvernului.

"Cer Ministerului Educației verificarea tezelor de masterat și de doctorat ale demnitarilor și anularea celor plagiate. Renunțarea lui Ponta la titlul de doctor “în plagiat“ nu șterge rușinea României de a avea un premier plagiator și nici nu închide subiectul titlurilor de doctor obținute fraudulos. Solicit Ministerului Educației și instituțiilor de învățământ superior să verifice lucrările de masterat și de doctorat ale demnitarilor, începând cu membrii Guvernului și ai Parlamentului, și să le anuleze pe cele plagiate", a scris Monica Macovei pe Facebook.

Urmărește-ne:
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.