Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doctorul fostului magistrat DNA Emilian Eva va fi adus cu poliția la ICCJ - A refuzat să vină din lipsă de bani

Pressalert.ro
Mascati

Doctorul Nicolae Tesloianu, medicul curant al tatălui fostului magistrat DNA Emilian Eva, va fi adus de polițiști la instanța supremă în 28 octombrie după ce judecătorii ICCJ au emis un mandat de aducere pe numele său.

Instanța a stabilit că va da amenzi agenților care trebuie să execute mandatul de aducere în cazul în care martorul nu va fi prezent la termenul următor.

La rândul său, avocata fostului magistrat a precizat că doctorul ar fi invocat lipsa banilor pentru deplasare drept motiv al neprezentării la instanța supremă.

Citește și: Accident GRAV - Două persoane au murit şi alte trei au fost rănite

Tesloianu este unul dintre martorii esențiali din dosar în jurul său învârtindu-se intriga ce a condus la acuzațiile DNA la adresa fostului magistrat DNA Emilian Eva.

Eva este procurorul DNA care l-a trimis în judecată pe Dan Voiculescu în legătură cu privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare.

Revenind, Tesloianu este medicul curant al tatălui magistratului, iar în perioada în care ruda bărbatul se afla în spital fostul procuror închidea un dosar ce era deschis pe numele doctorului.

”În cursul lunilor mai - iunie 2014, perioadă în care o rudă a sa se afla internată în spital, inculpatul Eva Emilian i-a solicitat unui medic să depună toate diligențele profesionale „ca să fie bine pentru toată lumea”, în sensul de a-i acorda tratamentul de specialitate persoanei internate.

Ulterior acestei solicitări, în data de 16 iunie 2014, inculpatul Eva Emilian a dispus printr-o ordonanță clasarea unei cauze penale, respectiv renunțarea la urmărirea penală față de medicul respectiv, cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de luare de mită, înșelăciune, purtare abuzivă, fals intelectual, uz de fals. Soluția a fost dispusă la un interval de patru zile de la data repartizării dosarului respectiv procurorului Eva Emilian”, nota la momentul trimiterii în judecată DNA.

Un complet de trei judecători al ICCJ l-a condamnat, în urmă cu doi ani, pef fostul magistrat la doi ani și opt luni de închisoare şi doi ani interzicerea drepturilor cu titlu de pedeapsă complementară pentru infracţiunea de luare de mită, dar şi la nouă luni închisoare pentru operaţiuni financiare ca acte de comerţ incompatibile cu funcţia în scopul obţinerii pentru sine de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

De asemenea, i-a fost aplicată o amendă în valoare de 12.000 de lei pentru infracţiunea de fals în declaraţii.

„Aplică inculpatului Eva Emilian pedeapsa de 2 ani şi 11 luni închisoare şi 12.000 lei amendă (corespunzătoare pentru 120 zile-amendă a câte 100 lei pe fiecare zi). Suspendă executarea sub supraveghere a pedepsei de 2 ani şi 11 luni închisoare aplicată inculpatului Eva Emilian pe durata unui termen de supraveghere de 4 ani”, se arată în sentinţa magistraţilor.

Totodată, magistraţii au dispus scăderea din pedeapsa aplicată a perioadei pe care acesta a petrecut-o fiind reţinut, arestat sau plasat în arest la domiciliu, respectiv între 09.07.2015  până în 04.12.2015, inclusiv.

Emilian Eva a fost achitat pentru acuzaţia de spălare de bani. De asemenea, Ioan Eva şi Eva Bianca Mădălina, fiica procurorului, au fost achitaţi pentru mărturie mincinoasă.

Instanţa a mai dispus confiscarea de la fostul procuror a unor sume de bani şi tablouri, dar şi menţionerea sechestrului pe un imobil din Iaşi.

Decizia magistraţilor nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.

În preyent apelurile fostului magistrat dar și a Direcției se judecă la un complet de cinci judecători de la aceași instanță.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.