Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT | Anca Dragu a folosit resurse publice în interesul său propriu, al familiei sale și al unor apropiați (presă)

impact.ro
anca dragu

Un document intern al Senatului Românei arată că Anca Dragu, fostul președinte al Senatului, a utilizat resurse publice în interesul său propriu, al familiei sale și al unor apropiați.

Dragu a folosit mașinile instituției, angajați de la Serviciul Protocol și Pașapoarte al Senatului, precum și Salonul Prezidențial de la Aeroportul Otopeni sub pretextul unei „delegații” pentru a avea facilități la îmbarcarea în avionul care a transportat-o în vacanță în Franța.

Într-o reacție pentru jurnaliștii de la G4Media, care au publicat inițial știrea,  Anca Dragu a invocat faptul că accesul la aceste facilități a avut loc „la recomandarea serviciilor de securitate”, ea fiind, atunci, numărul 2 în Statul Român.

Documentul arată că, la data de 23 iulie, cu două zile înainte de deplasare, Direcția Secretariat General din Senat a trimis o adresă Secretarului General, informându-l asupra faptului că, între 25 iulie și 1 august, ”o delegație condusă de către doamna Anca Dana Dragu, președintele Senatului României (…) va efectua o deplasare în Franța”.

În adresă se solicita accesul membrilor delegației, precum și al unor reprezentanți ai Senatului de la Serviciul Protocol și Pașapoarte, la Salonul Prezidențial Corp C din Aeroportul Otopeni și se cerea sprijinul ”în facilitarea formalităților de îmbarcare și trecere a frontierei” pentru cei șase membri ai delegației, în frunte cu Anca Dragu. Conform indicativelor aeronavelor, a fost vorba de curse Ryanair (low cost) pe traseul București-Marsilia și retur.

Verificările jurnaliștilor de la G4Media mai arată că din ”delegație” au mai făcut parte soțul (politician USR în județul Constanța), fiica și fiul minor al Ancăi Dragu, un coleg de facultate al fiicei și o prietenă de familie.

Dragu a confirmat pentru G4Media că deplasarea în Franța a avut caracter privat – de altfel, cu șase zile înainte de plecare, își delegase atribuțiile, pentru perioada 25 iulie-1 august, către vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu – dar a precizat, în mod repetat, că accesul la resursele instituției și la facilitățile de îmbarcare au avut loc „la recomandarea serviciilor de securitate, în calitate de președinte al Senatului”.

„Nu am încălcat nici o regulă, nu am folosit resurse publice în mod abuziv”, a spus Dragnu, pentru G4media.ro.

Dragu a insistat asupra faptului că procedura a fost una normală pentru calitatea pe care o îndeplinea la acel moment – numărul 2 în Stat – și că publicarea acestui articol reprezintă un atac la adresa familiei sale care ”va fi terfelită înainte de Crăciun”.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.