Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT BOMBĂ înainte de întâlnirea dintre Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă: SUA îi SOLICITĂ României să își mute ambasada la Ierusalim

Administrația Prezidențială
Klaus Iohannis Donald Trump Klaus Iohannis trump iohannis

SUA și-au deschis ambasada de la Ierusalim, provocând un val de reacții internaționale! Aliații obișnuiți din Europa au criticat decizia lui Donald Trump de a muta ambasada de la Tel Aviv. România, prin vocea premierului Viorica Dăncilă și a președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, e cel mai important stat din UE și NATO care a anunțat că ar putea face aceeași mutare diplomatică.

Însă, la București, a început un adevărat scandal cu acuzații între Guvern și președintele Klaus Iohannis. De altfel, Iohannis i-a cerut demisia premierului și a convocat-o la consultări pe Viorica Dăncilă, marți de la ora 11, la Palatul Cotroceni. Până atunci, un document exploziv a fost distribuit de Departamentul de Stat al SUA aliaților săi. Astfel, Ambasada SUA la București a trimis decidențiloe o scrisoare în care SUA îi cere, în limbaj diplomatic, României, dar și celorlalte state prietene, să îi urmeze exemplul.

Citește și: Gigi Becali își ia mâinile de pe ei! „O să le dau salariile pe câmp”

”Încurajăm și pe alții să o facă, dar decizia aparține fiecărei țări în parte. Această decizie reflectă politica Statelor Unite.”, se arată în documentul trimis de Departamentul de Stat la Guvernul României.

Americanii spun, în documentul ajuns în posesia STIRIPESURSE.RO, că nu au de gând să schimbe granițele și că va încerca să ducă la capăt procesul de pace dintre isrelieni și palestinieni.

Citește și: O nouă acuzație pentru criminala de la metrou! Pentru ce a mai fost trimisă în judecată Magdalena Șerban, în afară de omor .

content-image

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.