Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Călugării de pe Muntele Athos, după ce s-a spus că 1.000 dintre ei au COVID-19: NIMENI nu are COVID, nimeni nu e la ATI, nimeni nu a murit

Călugării de pe Muntele Athos reacționează vehement la știrile false conform cărora peste 1.000 dintre ei ar fi infectați cu virusul SARS-COV-2, iar unii ar fi murit.

STIRIPESURSE.RO vă prezintă, în exclusivitate, răspunsul venit de la Schitul Românesc Prodromu în care se spune extrem de clar că niciun călugăr de pe Sfântul Munte nu are COVID-19, nimeni nu se află la terapie intensivă și nimeni nu a murit.

Citește și: COVID-19 pe Muntele Athos - Peste o mie de călugări au fost infectați

”Această știre este una falsă, transmisă de posturile de televiziune anticreștine, dar și de presa de larg consum”, precizează Arhimandritul Atanasie Prodromitul, starețul Schitul Românesc Prodromu.

Toti monahii români cu care ne-am consultat, dar și cei de alte naționalități, au afirmat că NIMENI nu este bolnav de COVID-19, nimeni nu se află internat la terapie intensivă și nimeni nu a decedat. În același timp se vorbește despre un număr de 1.000 de monahi infectați, dar nici pe departe acest lucru, pentru că asta ar însemna 50% din părinți, ceea ce ar fi incredibil”, se mai arată în răspunsul primit de STIRIPESURSE.RO.

Citește și: FOTO Evenimentul toamnei pentru ortodocși: Una dintre cele mai importante sfinte moaște ajunge la mănăstirea Pantocrator .

Textul integral:

”Ca drept răspuns față de materialul apărut în data de 15 septembrie 2021, la televiziunea Digi TV, intitulat ”Focar de COVID pe Muntele Athos. Peste 1.000 de călugări, adică mai mult de jumătate din câți locuiesc în cele 20 de mănăstiri de acolo, s-au infectat cu coronavirus, iar 8 dintre ei au murit”, facem următoarele precizări:

Am aflt cu îngrijorare că în presa din România circulă informații despre îmbolnăvirea în masă a călugărilor nevaccinați de pe Sfântul Munte, iar ca urmare pelerinii din țară și nu numai ne contactează îngrijorați, iar unii își anulează pelerinajele către Sfântul Munte din acest motiv.

Ținem să-i liniștim și să le mulțumim pentru grija pe care ne-o poartă, însă această știre este una falsă, transmisă de posturile de televiziune anticreștine, dar și de presa de larg consum. Știrea a fost preluată de pe un site vaccinist din Grecia, preluat de un altul de limbă engleză. Toți monahii români cu care ne-am consultat, dar și cei de alte naționalități, au afirmat că NIMENI nu este bolnav de COVID-19, nimeni nu se află internat la terapie intensivă și nimeni nu a decedat. În același timp se vorbește despre un număr de 1.000 de monahi infectați, dar nici pe departe acest lucru, pentru că asta ar însemna 50% din părinți, ceea ce ar fi incredibil. Vrem doar ca opinia publică să fie informată corect, iar presa și televiziunile să transmită mesajele nealterate, iar nu prin intermediul panicii și al fricii, afectând emoțional spectrul larg de auditori. Acest lucru nu este de la Dumnezeu.

În concluzie, acestea sunt manipulări grosolane care urmăresc dezbinarea și ura în poporul Lui Dumnezeu, nefiind bazate pe Adevăr care este Hristos, ci pe minciună și discriminare.

Bunul Dumnezeu să ne ajute tuturor!”

ÎNTREGUL răspuns al Arhimandritului Atanasie Prodromitul, starețul Schitul Românesc Prodromu, poate fi citit AICI.


 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.