Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Ce a scris Avocatul Poporului în raport după vizitarea lui Sorin Oprescu în arest

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a declarat vineri că, în cazul în care recomandările făcute Centrului de Reţinere şi Arestare Preventivă unde se află Sorin Oprescu nu sunt luate în considerare, instituţia pe care o conduce se poate adresa ministrului de Interne, Gabriel Oprea.

DOCUMENTUL poate fi consultat AICI

"Potrivit legii, avem dreptul să ne adresăm de îndată organului ierarhic superior, adică ministrului de Interne, vicepremierului Gabriel Oprea, şi Guvernului, dar, cel puţin eu, am încrederea, am convingerea că a existat această dilemă în cazul medicului privind prevederile contradictorii existente în legea executării pedepselor din 2013, care ar duce la interpretarea că nu poţi scoate persoana în cauză din arest şi respectiv prevederile mult mai clare din legea privind prevenirea torturii şi a tratamentelor inumane şi de prevenire a încălcării drepturilor fundamentale a celor aflaţi în detenţie, în arest etc", a afirmat Victor Ciorbea.

Citește și: Victor Ponta a fost SPIONAT la Londra: Cum a fost surprins premierul / FOTO

El a precizat că primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a plâns echipei care a efectuat raportul că atunci când a fost dus la Spitalul Sf. Ioan, în cabinetul medical, în timp ce s-a efectuat consultaţia, au rămas şi cei care îi asigurau paza.

Citește și: Nici măcar Traian Băsescu n-a spus asta despre Victor Ponta: Stelian Tănase e DEZLĂNȚUIT

"Avem în vedere diabetul avansat de care suferă Oprescu, faptul că s-a plâns că a mâncat numai din alimentele care i-au fost aduse la pachet, şi-a expirat cota şi, din păcate, nu prea mai are cu ce se hrăni respectând regimul pentru boala de care suferă", a precizat Victor Ciorbea, la finalul unei conferinţe de presă în care s-au prezentat concluziile raportului unei echipe care a efectuat o investigaţie la centrul de arest unde se află primarul suspendat al Capitalei.

Citește și: PREMIERĂ în cariera lui Klaus Iohannis / FOTO

Concluziile raportului recomandă prezentarea de urgenţă a lui Oprescu la o unitate medicală cardiologică dotată cu aparatură de specialitate, care să permită investigarea pacientului conform recomandării medicului de la Spitalul Sf. Ioan, având în vedere agravarea stării de sănătate şi contextul patologic la momentul efectuării vizitei de către o echipă a Avocatului Poporului.

Citește și: Adevărata INVAZIE musulmană abia acum urmează: Ce se pregătește în Asia

"Echipa care a efectuat vizita ieri, formată din doi jurişti de la instituţia noastră, un reprezentant al unui ONG şi în special a doamnei doctor Ionescu, desemnată de Colegiul Medicilor, a concluzionat că se recomandă centrului arestului preventiv şi medicului din cadrul serviciului ţinerea sub observaţie într-o secţie de cardiologie cu dotări aferente în cadrul unei unităţi sanitare prin prezentarea de urgenţă a persoanei arestate preventiv la o unitate medicală cardiologică dotată cu toată aparatura de specialitate", a mai spus Victor Ciorbea.

Citește și: DNA, înfrângere răsunătoare: Lotul Apa Nova a fost ELIBERAT

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.