Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT. Ce se vor discuta de fapt azi ministrii la Consiliul JAI

refugiati imigranti

Ministrii de Interne ai statelor membre se reunesc luni intr-o sedinta extraordinara a Consiliului Jai. Acestia vor dezbate problema refugiatilor si vor analiza planul propus de Comisia Europeana pentru repartizarea acestora in randul tarilor UE.

Stiripesurse.ro va prezinta DOCUMENTUL pe care il vor avea ministrii de Interne pe masa Consiliului JAI, anume: "Masurile provizorii de protectie internationala in beneficiul Italiei, Greciei si Ungariei". Adica planul de relocare a 160.000 de refugiati din aceste tari, in alte state membre.

În virtutea statelor, Marea Britanie şi Irlanda beneficiază de posibilitatea de a participa doar dacă doresc la aplicarea acestor dispoziţii, iar în cazul Danemarcei există o clauză de non-participare fără excepţie (invocată deja).

Al doilea DOCUMENT luat in discutie este cel care descrie Mecanismul permanent de realocare în caz de criză în funcţie de Sistemul Dublin. Aici, după cum veţi vedea, este descrisă „cheia de repartizare” obligatorie pentru toate statele membre, inclusiv posibilitatea ca imposibilitatea de a răspunde corespounzător (din motive temeinice, pe o perioadă de 1 an) să fie compensată cu o participare financiară a statului respectiv în valoare de 0.002% din PIB.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.