Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT | Compania Aeroporturi Bucureşti trimite angajaţii în şomaj tehnic tocmai când traficul aerian a început să-şi revină

aeroportul otopeni

Toţi angajaţii Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, care gestionează aeroporturile Băneasa şi Otopeni, vor fi trimişi pe rând în şomaj tehnic, începând cu data de 1 iulie 2021.

Potrivit dispoziţiei nr. 232/19 mai 2021 a directorului general al companiei, toţi directorii, şefii de serviciu sau de birou din cadrul CN Aeroporturi Bucureşti trebuie să planifice întregul personaj pentru perioade de 14 zile de şomaj tehnic. Planifiarea se va face etapizat, în patru perioade, pentru a se asigura şi funcţionarea minimă în siguranţă a aeroporturilor.

Listele cu personalul care pleacă în şomaj tehnic două săptămâni, începând cu data de 1 iulie, trebuie transmise sub semnătura şefilor interni până la data de 24 mai.

Decizia directorului CN Aeroporturi Bucureşti vine într-o perioadă în care traficul aerian începe să-şi revină, iar prognozele arată că într-un an traficul ar putea reveni la nivelul din 2019. Diminuarea personalului, prin aplicarea şomajului tehnic, ar putea duce la funcţionarea deficitară a serviciilor, aglomeraţie şi haos pe aeroporturi care se confruntă cu asemenea situaţii chiar şi în condiţii normale de lucru.

Directorul general invocă situaţia financiară dificilă a Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, pe fondul scăderii veniturilor în 2020 şi 2021, care a stat la baza unor hotărâri ale Consiliului de Administraţie referitoare de reducerea cheltuielilor prin implementarea şomajului tehnic.

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.