Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Cum vrea Tudorel Toader să schimbe codurile penale

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader PSD

Proiectul de modificare a codurilor penale a fost trimis de ministril Justitiei la CSM, printre modificări fiind reducere termenele de prescripție.

content-image

content-imagecontent-image. 155 – (1) Cursul termenului prescripției răspunderii penale se întrerupe pentru fiecare faptă și persoană prin îndeplinirea oricărui act de procedură în cauză care, potrivit legii, trebuie comunicat suspectului sau inculpatului în cadrul procesului penal

(2) După fiecare întrerupere începe să curgă un nou termen de prescripție.

(3) Prescripția înlătură răspunderea penală oricâte întreruperi ar interveni, dacă termenul de prescripție prevăzut în art. 154 este depășit cu încă jumătate

(4) Admiterea în principiu a cererii de redeschidere a procesului penal face să curgă un nou termen de prescripție a răspunderii penale, cu respectarea dispozițiilor alin (3)

Mituitorul nu se pedepseste daca denunta fapta inainte ca organul de urmarire penala sa afle, insa nu mai tarziu de un an de la data savarsirii. De asemenea, in cazul infractiunilor de coruptie si de serviciu , daca faptuitorul achita prejudiciul pana la ramanerea definitiva a cauzei, limitele pedepsei se reduc la jumatate, sunt cateva dintre propuneri.

In cursul urmaririi penale si al judecarii, sunt interzise comunicarile pulblice ale autoritatilor referitoare la persoanele ce fac obiectul procedurilor, precum si aparitia lor publica cu catuse, se prevede in proiect.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.