Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT - Curtea Constituțională a explicat decizia privind vechimea procurorilor

lsj.com.au
justitie

Curtea Constituțională a motivat decizia de neconstituționalitatea privitoare la modificările legislative referitoare la reducerea vechimii minime de la 10 la 7 ani pentru acceptarea procurorilor la DNA și DIICOT.

Curtea Constituțională a admis, pe 14 iulie, sesizarea de neconstituționalitate depusă de Înalta Curte de Casație și Justiție.

Motivarea CCR este disponibilă aici!

Context

CCR arăta la 14 iulie că s-a pronunțat pe fondul chestiunii, arătând că vechimea necesară pentru promovarea procurorilor la DNA și DIICOT nu poate fi mai mică de 10 ani, adică vechimea necesară pentru promovarea în funcția de procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

„Vechimea efectivă în funcție pentru aceste numiri trebuie să fie cel puțin aceeași cu cea necesară pentru accederea în funcția de procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, se arăta în comunicatul CCR.

În prezent, vechimea necesară e de 10 ani pentru a intra la DNA și DIICOT, în care intră și cei 2 ani de formare la INM. După decizia de azi a CCR, vechimea necesară e de 10 ani, plus alți 2 de formare la INM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.