Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT De ce au fost arestați responsabilii ISU: Știau de problemele de la Colectiv

Mai mulți responsabili de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență au fost arestați ăn Cazul Colectiv. Judecătorii au ajuns la concluzia că aceștia se fac vinovați de grave neglijențe. aptele de care sunt acuzaţi cei doi inspectori ISU, George Matei şi Antonina Radu, sunt de o gravitatea excepţională şi au avut consecinţe catastrofale, însă vinovaţi de producerea tragediei de la clubul Colectiv sunt şi de la nivel legislativ şi administrativ, susţine un judecător de la Tribunalul Militar Bucureşti.

STIRIPESURSE.RO a ajuns în posesia motivării judecătorului de drepturi și libertăți de la Tribunalul Militar București:

content-image

content-image

content-image

content-image

Potrivit procurorilor, deşi au făcut mai multe deplasări la clubul Colectiv, George Matei şi Antonina Radu nu au întocmit niciun act de control şi nu au întreprins vreo măsură pentru ca SC Colectiv Club SRL să fie luată în evidenţă de către ISU Bucureşti ca funcţionând fără aviz/autorizaţie de securitate la incendiu, aşa cum erau obligaţi de actele normative ce reglementează activitatea în domeniu. 

Mai mult, George Matei şi Antonina Radu s-au oferit să-i ajute pe patronii clubului Colectiv cu întocmirea dosarului PSI, deşi ştiau că există nereguli, dar nu le-au raportat superiorilor despre existenţa localului respectiv, au reţinut anchetatorii. 

Cei doi au efectuat controale pe platforma fostei fabrici Pionierul, însă nu au raportat despre vreo verificare făcută la clubul Colectiv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.