Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT. Decizii de ultima ora ale BEC pentru TURUL II

bec

Reprezentantii Biroului Electoral Central au decis marti adoptarea unor masuri pentru imbunatatirea procesului electoral in sectiile de votare din afara tarii.

Reprezentantii BEC s-au intalnit marti cu reprezentanti ai MAE, printre care chiar ministrul Titus Corlatean si cu reprezentanti ai Biroului Electoral pentru sectiile de votare din strainatate.

MAE a avut o serie de propuneri pentru a evita situatia de duminica ce a dus la numeroase proteste:

-          Afisarea on-line pe site-ul BEC si MAE a modelului de declaratie pe proria raspundere prevazut in anexa nr.4 la Hotararea Guvernului 709/2014 cu posibilitatea descarcarii acesteia de catre alegatori.

-          Permiterea completarii birourilor electorale ale sectiilor de votare care nu s-au constituit cu numarul maxim de membri sau nu au putut functiona cu numarul maxim de membri din cauza lipsei unora dintre acestia cu personal MAE, care este neutru politic.

BEC a propus la randul sau asigurarea unui numar de stampile egal cu numarul cabinelor de vot, chiar daca nu sunt toti membri biroului electoral prezenti. Mai mult decat atat BEC a propus chiar suplimentarea sectiilor de votare.

Stiripesurse.ro va prezinta documentul integral cu propunerile MAE si BEC, dar si cu deciziile adoptate pentru o mai buna organizare a votului din diaspora in turul doi al alegerilor prezidentiale: Decizii BEC pentru turul II al alegerilor prezidentiale in strainatate.pdf

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.