Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT. Dovada ca Iohannis se vede stand 10 ani la Cotroceni, dar ...

iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat recent intr-un interviu pentru o publicatie straina ca isi doreste doua mandate la Cotroceni, alaturi de un Guvern PNL preferabil. Dovada faptului ca Iohannis se vede stand 10 ani la Cotroceni, DAR fara sa uite de Sibiu unde probabil se va intoarce la finalul acestor mandate, este faptul ca presedintele a lasat directive clare la Sibiu fix pe 10 ani.

Iohannis a elaborat alaturi de specialisti din diverse domenii un Ghid de Dezvoltare al Municipiului Sibiu in perioada 2014-20124.

„Sibiul s-a dezvoltat in ultimii 14 ani intr-un ritm foarte bun pe plan economic, cat si in planul conditiilor de trai, ca mediu academic, ca viata culturala, dar si in domeniul conservarii si punerii in valoare a patrimoniului construit si spiritual. Toate acestea nu ar fi fost posibile fara o riguroasa strategie, fara o planificare atenta, logica a tuturor lucrarilor si actiunilor administratiei locale.

(...) E timpul sa ne indreptam atentia spre urmatorii 10 ani. Sibiul este acum un oras modern, european, cu un mediu economic foarte solid si dinamic, cu o infrastructura mult imbunatatita, cu un sistem de transport public eficient, un mediu placut de viata pentru locuitorii sai, un oras tanar, universitar si o locatie turistica foarte cautata. Pe ce cale va merge Sibiul de aici inainte? La aceasta intrebare raspunde acest Ghid de Dezvoltare al Municipiului Sibiu pentru perioada 2014-2024, un material pe care l-am elaborat impreuna cu Fundatia Heritas, cu specialisti sibieni din mai multe domenii, dar si cu sibienii simpli”, precizeaza Klaus Iohannis in preambulul Ghidului de Dezvoltare al Municipiului Sibiu 2014-2024.

Cele patru teme ale ghidului au primit numele de ”Sibiu – oraș al culturii și al sportului”, ”Sibiu – oraș inovativ și prosper”, ”Sibiu – oraș verde și responsabil” și ”Sibiu – oraș al comunităților”. ” Temele propuse urmăresc capacitatea orașului de a integra și răspunde provocărilor care se întâlnesc atât pe plan local, cât la nivel naţional sau european: diminuarea efectelor schimbărilor climatice și a consumului de energie; creșterea concurenţei la nivel global cu privire la atractivitatea orașelor ca spaţii de locuit şi spaţii economice, în special în condiţiile crizei economice și financiare; disparităţile cu privire la nivelul de trai existente în cadrul Uniunii Europene; consolidarea rolului societăţii civile și nevoia acesteia de a participa la luarea de decizii și tendința de scădere a populației”, se arată în ghid, la capitolul ”Sibiul mâine”.

Citeste aici: Ghidul de Dezvoltare al Municipiului Sibiu 2014-2024.pdf

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.