Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Dovada ca protocolul dintre Parchete si SRI ar fi existat

Inquam Photos / Octav Ganea
laura codruta kovesi Inquam Photos

Descoperire uluitoare cu Direcţia Naţională Anticorupţie şi Serviciul Român de Informaţii în prim plan. Deşi Laura Codruţa Kovesi a negat, protocolul PICCJ-SRI a existat. Există şi un document în acest sens. luju.ro prezintă protocolul semnat în 4.02.2009, atunci când Kovesi era Procuror General.

Citește și: Tudor Gheorghe, alături de doi foști miniștri: Nu am făcut compromisuri pentru nunți

In baza acestui protocol, DNA si SRI au instrumentat, in parteneriat, dosare penale, spune sursa citată. Ofiterii SRI cereau procurorilor sa nu puna la dosar documentele folosite la anchete. In ianuarie 2017, DNA susţinea că nu există un asemenea act. “Nu exista si nu a existat nici un protocol de colaborare SRI-DNA si nici protocol secret Coldea/Kovesi”, spunea procurorii.

Citește și: Kim Kardashian de Rusia a fost umilită de hackeri: Ce au publicat aceștia / FOTO + VIDEO

Cei de la luju.ro susţin că acest protocol este certificatul de nastere al "campului tactic" recunoscut public de generalul Dumitru Dumbrava, care a precizat ca SRI urmarea dosarele penale pana la solutia finala. La data semnarii protocolului dintre PICCJ si SRI, sefii institutiilor erau Laura Codruta Kovesi – Procuror General si George Maior director al SRI si Florian Coldea, prim-adjunct al directorului SRI. Documentul reprezinta o adresa strict secreta din 2013, trimisa de SRI conducerii DNA, in care se transmiteau informatii in cadrul unui dosar penal aflat in instrumentarea procurorilor DNA si se specifica in clar ca operatiunea mixta DNA-SRI se efectueaza in baza unor articole din “Protocolul de cooperare intre Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si Serviciul Roman de Informatii pentru indeplinirea sarcinilor ce le revin in domeniul securitatii nationale nr. 003064 din 4.02.2009”.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.