Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Inițiativă explozivă a lui Tudorel Toader - 5 lei pe zi pentru deținuții care nu au beneficiat de recursul compensatoriu

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Tudorel Toader PSD

Potrivit unui proiect de lege al Ministerului Justiției, persoanele care au executat pedepse in perioada 24 iulie 2012 - 19 octombrie 2017 si nu au beneficiat de recursul compensatoriu, desi au executat in conditii improprii, ar putea primi câte 5 lei pe zi drept recompensă.

Citește AICI DOCUMENTUL

Recursul compensatoriu a intrat in vigoare in octombrie 2017 si prevede ca persoana care a executat pedepasa in conditii necorespunzatoare beneficiaza de 6 zile de libertate la fiecare 30 de zile.

Citeste si CCR spune care ar fi consecințele relaxării procedurii de liberare condiționată : Deturnează finalitatea şi scopul pedepsei

„Art. 9.

(1) La calcularea compensației financiare se va proceda înmulțind zilele-câștig ce li s-ar fi cuvenit cu o sumă de 5 lei pentru fiecare zi-câștig neacordată. (varianta 1)
SAU
(2) La calcularea compensației financiare se va proceda înmulțind zilele-câștig ce li s-ar fi cuvenit cu o sumă de ………….. lei pentru fiecare zi-câștig neacordată. (varianta 2).

Cererea de acordare de compensații financiare se poate introduce în termen de 6 luni:
a) de la momentul punerii în libertate a celui care solicită despăgubirea;
b) de la data intrării în vigoare a prezentei legi, pentru situațiile de punere în libertate cuprinse între 24 iulie 2012 și intrarea în vigoare a prezentei legi”, se arată în proiect.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.