Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

(Document) Marele secret a fost dezvăluit! Șoc în Olanda: prințul Bernhard al Țărilor de Jos a fost membru al Partidului Nazist

Wikipedia
Prințul Bernhard Lippe Biesterfeld

Marele secret a fost dezvăluit! Șoc în Olanda: prințul Bernhard al Țărilor de Jos a fost membru al Partidului Nazist

Prințul Bernhard al Țărilor de Jos, care a murit în 2004, la vârsta de 93 de ani, a fost într-adevăr membru al NSDAP, partidul nazist al lui Adolf Hitler, potrivit unui istoric care a găsit un carnet de membru în arhivele private ale prințului. Informația a fost dezvăluită miercuri de NRC și alte mass-media olandeze, informează Rador Radio România.

Descoperirea acestui carnet de membru este descrisă în "De Achterblijvers", o carte a lui Flip Maarschalkerweerd publicată miercuri. Autorul explică că a găsit documentul la Palatul Soestdijk, în arhivele private ale principelui, pe care a trebuit să le inventarieze după moartea acestuia din urmă în 2004.

În 1996, doi istorici scriseseră deja în cartea lor "The Sanders Affair" că au găsit o copie a carnetului de membru al Prințului Bernhard în Statele Unite.

Cine a fost prințul

Bernhard zur Lippe-Biesterfeld, născut în Germania în 1911, a fost soțul fostei Regine a Țărilor de Jos Juliana (1948-1980). A fost bunicul actualului rege olandez Willem-Alexander. Până la moarte, el a negat că a fost membru al NSDAP sau că a simpatizat cu regimul hitlerist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.