Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT - Rețeta succesului DNA

DNA

DNA reprezintă garanția succesului în lupta împotriva corupției sau cel puțin așa o arată cifrele din ultimii patru ani de zile. Conform evaluărilor Ministerului Justiției DNA a făcut prăpăd în ultimii ani și are o rată foarte ridicată a condamnărilor.

Citește și: Ce înseamnă noua Strategie Anticorupţie: cum va juca DNA până în 2020/DOCUMENT

Cel mai bun an pentru DNA a fost 2014, atunci când am avut 1167 de trimiteri în judecată și 1138 de condamnați. În anul 2015, procurorii DNA au trimis în judecată 1258 de persoane și au obținut condamnări pentru 973 dintre aceștia.

”Strategia Națională Anticorupție 2012 – 2015, în corelare cu MCV și politicile sectoriale de integritate, au produs, pentru prima oară în istoria politicilor publice în materie, o schimbare de substanță în ceea ce privește eficiența măsurilor propuse. Măsurile de combatere a corupției, luate atât de DNA cât și de ANI, au dobândit sustenabilitate și predictibilitate, prin confirmări în fața instanțelor de judecată. Rezultatele obținute prin măsurile de combatere exercită o presiune importantă asupra Guvernului și structurilor administrative pentru a duce mai departe performanțele obținute. Aceasta înseamnă în primul rând o necesitate a regândirii priorităților strategice prin SNA, mai multă prevenție, acțiune asupra cauzelor profunde și nu numai asupra efectelor facil de identificat, mai multă educație, inclusiv juridică, și, nu în ultimul rând, repararea prejudiciilor provocate prin săvârșirea de infracţiuni”, arată Ministerul Justiției.

Iată cum arată cifrele pe ultimii patru ani ai Direcției Naționale Anticorupție:

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.