Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENT Tot mai multe reacții adverse: Aproape 1.000 de la debutul vaccinării

Aproape 40.000 de români au fost vaccinați în ultimele 24 de ore, ceea ce face ca numărul total al celor imunizați din România să ajungă la aproape 340.000.

Documentul poate fi citit AICI

Potrivit Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), în ultimele 24 de ore au fost administrate 39.712 doze de vaccin împotriva COVID-19 produs de Pfizer BioNTech la un număr de 39.712 persoane. Dintre acestea, 35.682 persoane au fost vaccinate cu prima doză, iar 4.030 de persoane au fost vaccinate cu două doze.

Citește și: Rareș Bogdan aruncă-n aer ultimul scenariu! ‘Nu se pune problema’

Astfel, numărul total de doze administrate începând cu data de 27 decembrie 2020 este de 348.096, la un număr de 338.252 persoane. Dintre acestea, 328.408 persoane au fost vaccinate cu o doză, iar 9.844 persoane, cu două doze.

Potrivit CNCAV, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 59 reacții adverse, comune și minore, din care 10 de tip local și 49 reacții generale.

Citește și: PSD pune tunurile pe PNL și USR: ‘Noi propunem un buget pentru dezvoltare, nu un buget pentru înghețare’

În total, de la începerea campaniei de vaccinare au fost înregistrate 987 reacții comune și minore, din care 337 de tip local cu durere la locul injectării și 650 reacții generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie). O reacție este în curs de investigare.

”Precizăm că programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20.00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17.00 - 20.00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare”, a mai precizat CNCAV.

Citește și: Video Adrian ‘Beleaua’ Corduneanu se pregătește de război! ‘Îmi iau un cuțit frumos. Tot înainte, ca rușii!’

În România este în derulare a doua etapă a Strategiei naţionale de vaccinare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.