Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Documentarele AGERPRES, proiectate la Washington

agerpres
documentarele Agerpres

Documentarele Agenţiei Naţionale de Presă AGERPRES - "Tărâmul dintre ape" şi "Descoperă România cu Peter Hurley" - au fost proiectate la Washington, în acest sfârşit de săptămână, cu ocazia recepţiei de lansare a Festivalului de Film Românesc, organizată de Ambasada României în SUA, informează agerpres.ro

La evenimentul care a avut loc pe 12 mai au fost prezenţi regizorul Corneliu Porumboiu, actriţa Andreea Vasile şi ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, dar şi invitaţi americani.

Un edil din Capitală, propunere ȘOC: 1.000 de lei locul de parcare


Documentarele au rulat şi cu ocazia evenimentului EU Open House (Ziua Porţilor Deschise), care a avut loc pe 13 mai, la Ambasada României din Washington. EU Open House la Ambasada României este principala acţiune de diplomaţie publică organizată anual de ambasadele în SUA ale statelor membre ale Uniunii Europene, la care participă mii de vizitatori.

CÂȘTIGĂTORII Eurovision 2017: Clasamentul final / FOTO


* Documentarul AGERPRES Video "Descoperă România cu Peter Hurley" spune povestea irlandezului care a călătorit pe jos de la Cimitirul Vesel din Săpânţa până la Muzeul Ţăranului din Bucureşti, acesta fiind îndrăgostit de ţara noastră şi de tradiţiile şi ospitalitatea românilor. 

* "Tărâmul dintre ape", o altă producţie a AGERPRES Video, prezintă Delta Dunării prin intermediul poveştilor de viaţă ale unor localnici, fie ei lipoveni, ucraineni sau greci. Pentru aceştia, Delta Dunării este unicul loc numit "acasă". 

Pe lângă prezentarea documentarelor AGERPRES, în contextul sărbătoririi a zece ani de la aderarea României la Uniunea Europeană, Ambasada ţării noastre la Washington a pregătit un program special cu dansuri populare şi selecţii din spectacole de teatru româneşti, concursuri pentru copii şi o expoziţie de fotografie cu imagini de la noi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.