Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Documentarul 'Vika!', despre un DJ de 84 de ani, este pe HBO Max

HBO Max

Documentarul "Vika!", disponibil deja pe HBO Max, este un portret dulce-amărui al unei femei care intenţionează să celebreze viaţa până la sfârşit, o adevărată inspiraţie atât pentru generaţia de argint, cât şi pentru tineri.

Vika este un DJ carismatic în vârstă de 84 de ani şi o adevărată vedetă a a scenei clubbingului din Varşovia. Confruntându-se cu trecerea timpului, Vika este de părere că vârsta este doar un număr şi îi inspiră pe cei din jurul ei să îşi trăiască viaţa la maxim, potrivit news.ro.

Wirginia Szmyt (DJ Wika) este cel mai vechi DJ din Polonia şi, poate, din lume. S-a născut în 1938. Pedagog de formaţie, a lucrat cu copii cu dizabilităţi şi tineri cu probleme, iar timp de mulţi ani a fost director al închisorii pentru minori. După ce s-a pensionat, a devenit activistă a generaţiei de argint. Ea pune muzică atât la petreceri de dans intergeneraţionale, cât şi în cele mai la modă cluburi de tineret - întotdeauna până dimineaţa şi pe tocuri înalte. Ea sparge stereotipurile cu hainele, comportamentul şi stilul ei de viaţă. Repetă că vârsta este doar un număr şi că nu intenţionează să îşi petreacă bătrâneţea "stând ca un geraniu la fereastră". Este sensibilă la nevoile celor a căror voce este mai puţin auzită. De aceea, nu refuză niciodată o ocazie de a-i sprijini pe cei în vârstă, pe cei cu dizabilităţi şi pe persoanele LGBTQ+. Locuieşte în Varşovia împreună cu pisica ei Duduś.

Documentarul "Vika!" (HBO Max) a fost scris şi regizat de Agnieszka Zwiefka, iar Hanka Kastelicova este producătorul executiv din partea HBO Max.

"Când ne gândim la bătrâneţe, ne imaginăm de obicei culori gri. Iar Vika este în totalitate roz, auriu, albastru. Ea este totul, mai puţin gri şi plictisitoare. Din momentul în care am început să lucrăm la acest film, mi-a fost clar că "Vika!" nu poate fi doar un documentar tradiţional, ci un docu-muzical colorat creat împreună cu dansatori profesionişti, alţi seniori şi cu însăşi protagonista. Un film despre o femeie atât de extraordinară precum Vika trebuie să aibă o formă la fel de extraordinară - care să-i reflecte caracterul, energia şi creativitatea. Un adevărat documentar al imaginaţiei povestit în limbajul pe care ea îl iubeşte cel mai mult - muzica. Vika, alături de alţi seniori plini de culoare ca ea, nu se simte cu mult diferită faţă de acum 20, 30 sau chiar 40 de ani şi refuză să "îmbătrânească". Poate că trupul ei s-a schimbat, poate că se confruntă cu probleme de sănătate, dar, în afară de asta, are în continuare acelaşi spirit tânăr, pentru care este iubită de adolescenţi. Pentru oameni chiar şi mult mai tineri decât Vika, ea este o adevărată inspiraţie şi o speranţă că putem îmbătrâni în condiţiile noastre. Şi pentru mine e la fel", spune Agnieszka Zwiefka, regizorul "Vika!".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.