Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Documente care aruncă Franța în aer: Emmanuel Macron a făcut lobby agresiv pentru Uber și a închis ochii

Inquam Photos - George Călin
Inquam Emmanuel Macron

Peste 124.000 de documente au fost făcute publice, inclusiv schimburi de mesaje între directorii Uber şi Emmanuel Macron, ce dezvăluie modul în care compania de transport l-a identificat drept un aliat cheie atunci când era ministrul economiei. În perioada extinderii Uber, în Franța au fost ciocniri violente cu șoferii de taxi, iar faptul că Macron a jucat direct în tabăra Uber generează o problemă uriașă.

Citește și: O scurgere masivă de documente dezvăluie cum Uber și-a clădit imperiul global: 'Suntem al naibii de ilegali' / 'Violența garantează succesul'

Documentele sugerează că Macron, care a fost reales preşedinte în aprilie, a fost apropiat de managerii Uber în cei doi ani petrecuţi la ministerul economiei (2014-2016), scrie The Guardian, informează Mediafax.

Dar cel mai remarcabil este că fostul bancher de la Rothschild & Co, în vârstă de 37 de ani, a declarat că guvernul socialist a încheiat un acord favorabil cu Uber.

Macron a vrut ca Uber să arate Franţei potenţialul unei economii dereglementate. Sarcina sa, a insistat el, era să îi ajute „pe cei din afară, pe cei inovatori”.

”Interzicerea Uber”, ar fi spus el pentru Mediapart, ”ar fi echivalat cu trimiterea tinerilor şomeri la vândut droguri”.

Un lobbyist Uber l-a descris pe Macron drept un „adevărat aliat”.

Nu este un secret pentru nimeni că Macron, care a devenit preşedintele Franţei în 2017, a fost un susţinător timpuriu al controversatei extinderi a serviciului Uber, care a implicat uneori ciocniri violente între şoferii de taxi şi şoferii Uber.

Dar mesajele interne ale directorilor companiei din 2013 până în 2017 ce au fost dezvăluite recent sugerează că sprijinul lui Macron a depăşit cu mult ceea ce a fost cunoscut public şi a intrat în conflict cu politicile guvernului de stânga condus de Manuel Valls din care a făcut parte, transmite The Washington Post.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.