Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENTE New York Times a publicat planul de afaceri pe care îl avea familia Biden pentru România: Hunter Biden a negociat cu o companie chineză de energie

Bloomberg
Hunter Biden Joe Biden

Documente publicate astăzi de New York Times arată că fiul lui Joe Biden, Hunter Biden, făcuse acum 3 ani un plan de afaceri care cuprindea şi România, potrivit alephnews.ro.

Citește și: SURSE Guvernul Orban ar pregăti o execuție!

Acte furnizate jurnaliştilor americani de către fostul partener de business al lui Hunter, Tony Bobulinski, arată că proiectul de dezvoltare a afacerilor cu cel mai mare conglomerat privat pe zona de energie al Chinei, firma CEFC, urma să se facă în faza 2 şi în România, prin intermediul firmelor controlate de omul de afaceri, Gabriel Popoviciu. La acel moment, susţin documentele, firma din China era deja implicată în România, în afacerea KazMunayGas Rompetrol.

”Documentele mai arată că în România oamenii de afaceri doreau să dezvolte o afacere de magnitudine numită Proiectul Băneasa care valora 1 miliard de euro, voiau să dezvolte şi parcul industrial Metav, îşi doreau achiziţia parchetelor majoritare la Aeroportul Otopeni şi Băneasa şi intenţionau să dezvolte în România şi un al 3-lea mare aeroport.

Citește și: Dezvăluire-bombă a lui Gheorghe Piperea! Cum face bani doctorul Virgil Musta din testarea pentru Covid

Actele susţin de asemenea că Hunter Biden şi partenerii săi ştiau de procesele pe care Popoviciu le avea în România, iar o întâlnire între Hunter Biden şi asociaţii săi a avut loc în România în 2017. Însă în ciuda faptului că Hunter este băiatul lui Joe Biden, tatăl său, Joe Biden, nu apare implicat în această afacere în mod direct.

România nu este singurul stat prin care fiul lui Joe Biden voia să facă afaceri cu grupul din China. Polonia, Rusia, Columbia, Franţa, Luxemburg, Oman, Argentina, Belgia, Mexic şi Emiratele Arabe Unite sunt şi ele invocate în capitole separate în planul fiului lui Joe Biden cu partenerii săi. Sursa documentelor, Tony Bobulinski, fostul partener al băiatului lui Biden care susţine acum echipa lui Trump, a fost audiat zilele trecute de FBI şi urmează să fie interograt pe această temă şi de Senatul american.”, scrie Sorina Matei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.