Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

`Documentul-bombă` cu măsurile fiscale, doar o variantă veche de lucru a guvernului

Inquam Photos / Octav Ganea
guvernul romaniei microfon

`Documentul-bombă` cu măsurile fiscale, doar o variantă veche de lucru a guvernului

Documentul modificărilor fiscale, prezentat recent în spațiul public, este o formă mai veche a propunerilor lansate de guvern, sustin surse guvernamentale. Chiar dacă nu mai este de actualitate, a fost prezentat de presă ca fiind o ”variantă sigură”. Sursa este însă neprecizată. Nu este primul de acest tip, în această perioadă fiind vehiculate tot felul de documente și măsuri pe surse.

Vezi și: Nouă metodă de tortură – Rușii le spun prizonierilor că Polonia a invadat Ucraina

Avantajul prezentării unor asemenea documente este tocmai faptul că sunt alocate unor ”surse care doresc să își păstreze anonimatul”, ceea ce face ca orice informație – oricât de falsă – poate fi împachetată ca fiind reală.

Discuțiile din coaliție, au avansat mult de la momentul redactării acelui draft de lucru. Atât de mult încât multe dintre măsurile menționate în document nici nu mai sunt luate în calcul în prezent. Toți oficialii guvernamentali contactați ne-au confirmat că este vorba despre un document de la începutul discuțiilor, iar de atunci s-au schimbat foarte multe din propuneri

Având în vedere faptul că miza negocierilor dintre PSD și PNL este obținerea unor măsuri fiscale cât mai apropiate de propriul bazin electoral, iar privind la modul în care arată măsurile, este foarte probabil ca ”sursele anonimă” să fie vreun social-democrat sau liberal care are interese în vederea jocurilor electorale de anul viitor. Motivele sunt evidente: punerea unei presiuni suplimentare pe partenerii de coaliție, în cadrul negocierilor.

Pe cât se pare, unii reprezentanți ai PSD nu se împacă cu ideea eliminării umor măsuri precum impozitarea dividendelor, sau a altor măsuri care afectează grav mediul de afaceri dar și a unora precum creșterea TVA la energie (inclusiv lemnele de foc) care ar putea afecta și pături social vulnerabile. Cum nici unii liberali nu le sună tocmai plăcut că se umbla în anumite compartimente ale guvernării prin reorganizări și tăieri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.