Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

DOCUMENTUL emis de Guvernul Germaniei ARUNCĂ ÎN AER tot ce se știa: Pandemia a fost o ALARMĂ FALSĂ la nivel global

Mai mulți experți germani, la cererea guvernului condus de Angela Merkel, susțin că măsurile luate de executivul de la Berlin pentru combaterea pandemiei de COVID-19 au fost exagerate. Documentul a ajuns în public și experții spun că pandemia de coronavirus a fost o alarmă falsă la nivel mondial.

DOCUMENTUL POATE FI CITI AICI

Cei care au întocmit documentul susțin că pericolul prezentat de COVID-19 a fost mult supraestimat și că nu există dovezi potrivit cărora pericolul prezentat de noul coronavirus ar fi fost mai mare decât nivelul considerat normal în cazul epidemiilor în general.

În document se precizează că multe dintre persoanele care au murit infectate cu COVID-19 ar fi murit oricum, din punct de vedere statistic, anul acesta, ori din cauza vârstei înaintate, ori ca urmare a afecțiunilor de care majoritatea sufereau.

Citește și: Șoc total! Dana Budeanu este vizată de un dosar penal. Procurorii știu doar fapta, nu și autorul

În paginile raportului există și o comparație cu mortalitatea provocată de alte afecțiuni. În trei luni au murit 250.000 de persoane din cauza COVID-19, comparativ cu 1,5 milioane de decese provocate în întreaga lume de epidemia de gripă din 2017-2018.

Concluzia: pericolul prezentat de noul tip de coronavirus nu este mai mare decât al altor tipuri de virus și nu există dovezi care să indice că pandemia de COVID-19 nu ar fi altceva decât „o alarmă falsă”.

Citește și: Guvernul Orban, o nouă lovitură! Revoluție în domeniul proiectelor de infrastructură. Cum sunt afectate autoritățile locale

Totodată, experții coordonați de Stephan Kohn, politolog și angajat al Ministerului de Interne al Germaniei, arată că măsurile luate de echipa condusă de Angela Merkel pentru limitarea răspândirii bolii a avut „consecințe numeroase și grave” asupra populației. Tot ei precizează că restricțiile impuse au provocat mai multe decese decât coronavirusul, dat fiind faptul că pacienții care suferă de alte boli decât COVID-19 nu au mai fost spitalizați.

Berlinul a încercat minimalizarea importanței raportului, susținând că ar fi scris de un singur angajat care și-a exprimat o simplă părere. Însă, raportul de 93 de pagini a fost scris de o echipă de oameni de știință, aprobat de Ministerul de Interne și format din experți în domeniul sanitar din cadrul mai multor universități germane.

Citește și: Nelu Tătaru, reacție furibundă: ‘Vrem, nu vrem, suntem într-o stare de alertă, declarată, decretată sau nu’

De altfel, experții care au redactat documentul au transmis un comunicat prin care au criticat Guvernul de la Berlin că ar fi ignorat sfaturile lor și i-au cerut ministrului de Interne să facă o declarație oficială despre acest raport.

Guvernul german nu a reacționat până în prezent față de informațiile apărute în presă.

Citește și: Orban: ‘Măștile trebuie purtate, în mod obligatoriu; iar dacă cineva nu poartă mască poate fi amendat’ .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.