Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Documentul incredibil pe care îl semnau pasagerii de pe Titan: detaliul terifiant al acordului

titan

Pasagerii care intenționau să îmbarce pe submarinul Titan erau nevoiți să semneze declarații pe proprie răspundere prin care își asumau inclusiv riscul de deces. Un alt detaliu terifiant era legat de faptul că pasagerii erau înștiințați asupra faptului că materialele din care era construit submarinul nu erau omologate, informează BussinesInsider.

Acordul de exonerare de răspundere al companiei OceanGate enumeră o serie de moduri în care pasagerii unei excursii pe Titanic ar putea muri, potrivit documentului analizat de Insider.

Acestea includeau faptul că erau supuși la "presiune extremă" sau la orice altă defecțiune a submarinului, la condiții "imprevizibile", cum ar fi cele oceanice sau atmosferice sau faptul că ar putea fi urcați la bordul "navelor mici și a altor echipamente".

Alte riscuri de deces acoperite de document includ expunerea la gaze de înaltă presiune, service de oxigen pur și sisteme electrice de înaltă tensiune.

Documentul menționează că submarinul "experimental" a fost construit folosind materiale care "nu au fost utilizate pe scară largă" pentru alte submarine și îi înștiințează pe pasageri că submarinul Titan nu a fost certificat sau aprobat de organismele de reglementare.

Prin semnarea renunțării, pasagerii au renunțat, de asemenea, la dreptul de a intenta o acțiune în justiție pentru rănire sau "orice altă pierdere".

CONSULTAȚI AICI DOCUMENTUL SEMNAT DE PASAGERII DE PE TITAN

Mike Reiss, care a călătorit cu submarinul Titan anul trecut, a declarat pentru BBC News că moartea "nu era niciodată departe, te gândeai la asta".

Reiss, un scenarist pentru "The Simpsons", a spus: "Deci nimeni care se află în această situație nu a fost luat prins cu garda jos - cu toții știați în ce vă băgați".

Un reprezentant al OceanGate a declarat pentru Insider că "nu a fost în măsură să ofere informații suplimentare" despre documentul renunțare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.