Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dodon a fost CUCERIT de o româncă. Poziţia cheie pe care i-a oferit-o fără să stea pe gânduri - FOTO

breakingnews.md
dodon

Preşedintele Igor Dodon, care pledează ca persoanele cu funcţii de răspundere în instituţiile de conducere ale statului să deţină doar cetăţenia Republicii Moldova, a numit-o miercuri, prin decret prezidenţial pe Cristina Buga, în funcţia de consilier al său pentru relaţiile cu diaspora, relatează joi portalul IPN şi Radio Chişinău, conform agerpres.

Se pare că Dodon a fost într-atât de impresionat de CV-ul Cristinei Buga încât nu a mai contat faptul că aceasta deţine, pe lângă cetăţenia moldoveană, şi pe cea română.

Manila rupe un acord cu UE şi renunţă la peste 250 de milioane de euro

Cristina Buga a locuit peste zece ani în Franţa, şi-a făcut studiile la Universitatea 'Pierre Mendes France' din Grenoble şi a obţinut masteratul în economie internaţională şi doctoratul în ştiinţe economice la Universitatea din Grenoble.

content-image

Timp de mai mulţi ani, Cristina Buga a activat ca profesor asociat în ştiinţe economice la Universitatea din Grenoble şi cercetător asociat în afaceri internaţionale la Universitatea din Pretoria.

Candidatura Cristinei Buga, care a întrunit mai multe criterii esenţiale, a fost selectată în urma unui concurs la care au fost depuse peste 100 de dosare, indică Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Una dintre primele misiuni ale Cristinei Buga este organizarea, în cadrul vizitei lui Igor Dodon de săptămâna viitoare în Turcia, a unei întâlniri cu reprezentanţii diasporei moldoveneşti din Istanbul.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.