Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dodon, după primul tur pentru alegerea bașcanului Găgăuziei: Rezultatele ne-au demonstrat victoria, apoi și cea din alegerile locale

TV 8
igor dodon

Dodon, după primul tur pentru alegerea bașcanului Găgăuziei: Rezultatele ne-au demonstrat victoria, apoi și cea din alegerile locale

Fostul șef de stat, Igor Dodon, este sigur, după primul tur, de victoria candidatului Grigorii Uzun la funcția de bașcan al Găgăuziei. Declarațiile au fost făcute pentru TASS. „Am decis să-l susținem pe Uzun, care este om de stat spre deosebire de actuala guvernare din Moldova, care a pornit deschis pe calea ruperii relațiilor cu Rusia și CSI”, a menționat ex-președintele.

„Cred că alegerile locale, care vor avea loc în toamnă și vor deveni repetiție pentru viitoarele alegeri prezidențiale, vor aduce și mai multe surprize neplăcute pentru autorități. Chiar dacă au folosit resursele administrative, a presiunii asupra opoziției, a închiderii a șase posturi TVl, a altor media, a cenzurii severe, a zeci de dosare penale deschise împotriva oponenților politici, a arestărilor, reprezentanții partidelor de opoziție au câștigat răsunător alegerile din Găgăuzia.

Toate acestea spun că poporul moldovenesc s-a săturat de puterea lui Sandu și a partidului ei, care a adus multe necazuri - o creștere multiplă a prețurilor la gaz, electricitate, alimente, inflație record, interdicții media, justiție de buzunar, o poliție de regim care dispersează protestele pașnice.

Am decis să-l susținem pe Uzun, care este om de stat spre deosebire de actuala guvernare din Moldova, care a pornit deschis pe calea ruperii relațiilor cu Rusia și CSI, el înțelege că, în timp ce dezvoltăm cooperarea cu UE și alte țări, este de o importanță vitală pentru noi să menținem un parteneriat strategic cu Estul, unde lucrează sute de mii de compatrioți noștri, cu care ne leagă credința ortodoxă, tradiții, legături vechi de prietenie, cooperare în economie, cultură și alte domenii. Suntem siguri de victoria lui din turul doi”, a declarat Dodon.

Comisia Electorală Centrală a Găgăuziei a însumat rezultatele pe baza datelor preliminare primite verbal de la birourile electorale ale secției de votare.

Potrivit acesteia, Evghenia Guţul din partea Partidului Şor şi Grigorii Uzun, sprijinit de PSRM au acces în turul doi al alegerilor pentru funcția de bașcan al Găgăuziei.

În UTA Găgăuzia au avut loc alegeri pentru funcția de bașcan. Pentru acest scrutin au fost deschise 65 de secții de votare în 26 de localități.

Potrivit Comisiei Electorală Centrale a regiunii, la urne s-au prezentat 57,8% din totalul alegătorilor, ceea ce înseamnă că alegerile pot fi validate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.