Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dodon îl apără pe Stoianoglo și dă de înțeles că este prieten cu Kozak

facebook
dodon

Liderul socialiștilor, Igor Dodon, a ieșit astăzi, 13 august, într-o conferință de presă, după o pauză îndelungată. Acesta a spus că a decis să vină în fața jurnaliștilor pentru că a fost acostat cu întrebări despre vizita lui Dmitri Kozak la Chișinău, dar și despre situația creată în jurul Procurorului General.

„Rusia este partenerul strategic al Republicii Moldova. Cu părere de rău, n-am văzut acest lucru nici în programul de guvernare, nici în comunicatele oficiale după vizită. Tot ce ține de Federația Rusă, noi suntem gata să ajutăm”, a spus Dodon, transmite Știri.md cu referire Jurnal.md.

Întrebat de ce întrevederea lui cu Kozak a fost ținută în secret, adică s-a aflat doar post-factum, Dodon a răspuns: „Important că am anunțat că a avut loc această întrevedere”.

După aceasta, liderul socialiștilor a dat de înțeles că are o comunicare strânsă cu Kozak.

„Eu am mai avut întrevederi cu dl Kozak în ultimele 30 de zile și posibil să mai am”, a adăugat el.

Referitor la Procurorul General, Igor Dodon a zis că nu vrea să dea calificative, totuși l-a lăudat subtil pe Alexandr Stoianoglo.

„Actualul Procuror General a fost desemnat de către o comisie creată de guvernul Maiei Sandu în 2019. Ei l-au selectat, nu eu. Să dau calificative nu mă apuc. Dar, prin comparație, de un an și jumătate de când e actualul Procuror General, noi n-am avut dosare politice, ba dimpotrivă, au fost închise, inclusiv pe Maia Sandu, și n-am avut dosare de persecuție economică. (...) În general ce se întâmplă în Parlament e un exemplu prost. Nu vrea să critic guvernarea, e abia o lună, le urez succese”, a comentat deputatul.

Precizăm că Ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, a înregistrat marți un proiect de amendamente la Legea cu privire la Procuratură, care prevede, între altele, posibilitatea demiterii Procurorului General înainte de expirarea mandatului. Proiectul prevede instituirea unor mecanisme de evaluare a activității Procurorului General și de instituire a răspunderii disciplinare a acestuia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.