Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Dodon: Pe piața mediatică au rămas doar canalele care cântă osanale guvernării galbene

Deschide.md
Igor Dodon

„Pe piața mediatică au rămas doar canalele care cântă osanale guvernării galbene”. Declarațiile aparțin fostului șef de stat, Igor Dodon, după ce CSE a dispus suspendarea licenței de emisie a încă șase posturi TV.

„După decizia de astăzi, privind închiderea a încă 6 posturi de televiziune, pe piața mediatică au rămas doar canalele care cântă osanale guvernării galbene!

Maia Sandu, în zadar insiști! „Dragoste cu de-a sila nu poți obține”. Chiar dacă ai mai închis încă 6 posturi de televiziune, asta nu-ți va aduce dragostea poporului și nu va reduce din ura tot mai mare a oamenilor față de „guvernarea vremurilor bune”!

Nu poți înăbuși ura poporului punând capac peste el. Vă este frică, Maia Sandu și PAS. Vă este frică și asta e bine.

Câtă frică, atâta cenzură! Dar nu va dura mult”, a scris Igor Dodon.

Deputata PSRM, Adela Răileanu, a criticat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) de a sista activitatea mai multor posturi TV și portaluri. „Audiovizualul din Republica Moldova e la pământ! „Oamenii buni” au terfelit și au vandalizat spațiul mediatic, până la culme”, a scris parlamentara.

Serviciul Informații și Securitate a publicat lista site-urilor blocate, „care alterează conținutul informațiilor difuzate în spațiul public”. Printre aceste se regăsesc kp.ru, tass.ru, pravda.ru, aif.ru, interfax.ru.

Comisia pentru Situații Excepționale a decis sistarea activității a alte 6 posturi de televiziune, la recomandrea SIS. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de astăzi, 30 octombrie. „Avem dovezi că urmăresc un interes din afara Republicii Moldova, în scop destabilizator”, a explicat premierul Dorin Recean.

Șase posturi TV vor fi sistate pe perioada stării de urgență. Este vorba despre Orizont TV, ITV, Prime, Publika TV, Canal 2 și Canal 3. Totodată, vor fi blocate 31 portaluri web, 21 dintre care ar fi gestionate direct de Rusia. Despre aceasta a declarat directorul Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Musteața.

Prin Ordinul Directorului SIS nr. 72 din 24 octombrie curent, a fost completată lista surselor „cu conținut online care alterează, în condițiile stării de urgență, aprobate prin Hotărârea Parlamentului nr. 41/2022, conținutul informațiilor difuzate în spațiul public, provenite de la autoritățile publice din statul aflat în conflict militar și recunoscut drept stat agresor”.

Pe 16 decembrie 2022, Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat, pe durata stării de urgență, licența de emisie a șase posturi de televiziune: Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul în Moldova, RTR Moldova și TV6. Decizia are la bază constatările Consiliului Audiovizualului în privința acestor posturi, care arată lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor din țară și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, și vine să protejeze spațiul informațional național și să prevină dezinformarea.

TV6 a lansat un apel către comunitatea internațională, la corpul diplomatic acreditat în RM, să dea o apreciere corectă decizie de astăzi a Comisiei Situații Excepționale prin care permite CA să retragă licența a 6 canale TV. „Argumentarea CSE nu doar că este total neîntemeiată, dar chiar de-a dreptul falsă! Posturile TV niciodată nu au primit nicio sancțiune din partea CA pe motivele invocate”, se arată în declarația postului de televiziune, vizat de hotărârea CSE de a-l lăsa fără licență.

Comisia pentru Situații Excepționale a suspendat, pe durata stării de urgență, licența de emisie a șase posturi de televiziune: Accent TV, NTV Moldova, Orhei TV, Primul în Moldova, RTR Moldova și TV6. Decizia are la bază constatările Consiliului Audiovizualului în privința acestor posturi, care arată lipsa unei informări corecte în reflectarea evenimentelor din țară și a războiului pornit de Rusia împotriva Ucrainei, și vine să protejeze spațiul informațional național și să prevină dezinformarea.

Președinta Maia Sandu vine să argumenteze decizia luată de Comisia Situații Excepționale, care a cerut suspendarea licențelor pentru șase canale de televiziune. „Păstrarea păcii și stabilității în Moldova este prioritatea noastră”, declară șefa statului.

Vicepreședinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media de la BCS, Adela Răileanu, condamnă suspendarea celor șase canale TV. „Stai și te uiți și te ia groaza de ceea ce i se întâmplă acestui popor. E incredibil cu câtă sălbăticie idioții utili ai regimului anihilează ultimele zvâcniri ale democrației în această țară”, a scris deputata BCS pe pagina sa de Facebook. Răileanu a menționat că „aproape o mie de oameni, care muncesc la aceste șase televiziuni, rămân pe drumuri în mijlocul iernii.

„Decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE), de a suspenda licența de emisie a șase posturi de televiziune din Republica Moldova este cel mai mare atentat la libertatea de exprimare”. Cu o astfel de reacție a venit liderul Partidului „Șor”, Ilan Șor. Potrivit lui, prin această decizie, „PAS a distrus principiul democrației, sub privirea perfidă a Occidentului”.

Fostul șef de stat, Igor Dodon, a venit cu un mesaj dur în adresa guvernării după suspendarea unor canale TV. Ex-președintele susține că președinta Maia Sandu „nu doar este incapabilă să guverneze țara eficient, dar o și distruge intenționat”. Totodată, Dodon a menționat că PAS nu va răspunde „doar în fața legii, dar și în fața Tribunalului Poporului instituit de cetățenii umiliți și impuși să sufere în toți acești ani”.

Sursa: Revista Presei Rador Radio România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.