Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi afgani depistaţi ascunşi într-o ambulanţă, la frontieră

News.ro
Constanţa migranţi ilegali Poliţiştii de frontieră

Doi cetăţeni afgani cu vârste de 20, respectiv 25 de ani, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră giurgiuveni în timp ce încercau să intre ilegal în România prin PTF Giurgiu ascunşi într-o ambulanţă din Turcia pentru Ucraina, potriivit Agerpres.

"În cursul nopţii de luni spre marţi, în jurul orei 03:15, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, un cetăţean ucrainean, în vârstă de 41 de ani, care conducea un ansamblu rutier. Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, două ambulanţe din Turcia pentru Ucraina. Procedând la verificarea exterioară a mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că prelata semiremorcii este tăiată, motiv pentru care au procedat la efectuarea unui control amănunţit. Astfel, în interiorul unei ambulanţe, au fost descoperiţi ascunşi doi bărbaţi", se arată într-un comunicat de presă, emis marţi, de ITPF Giurgiu.

În cadrul cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că, cei doi, sunt cetăţeni afgani, în vârstă de 20, respectiv 25 de ani.

Tinerii nu deţineau documente de identitate asupra lor şi au declarat că s-au urcat în mijlocul de transport în timp ce se aflau pe teritoriul Turciei, fără ca şoferul să cunoască acest aspect.

Aceştia au declarat autorităţilor că intenţionau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno - bulgar, şoferul, cetăţenii afgani şi mijlocul de transport au fost preluaţi de către autorităţile bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.