Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi alpinişti spanioli au fost salvaţi în masivul Mont-Blanc din Franţa

digi24.ro
Mont-Blanc

Doi alpinişti spanioli au fost salvaţi în Franţa, în masivul Mont-Blanc (departamentul Haute-Savoie), unul dintre cei doi având picioarele fracturate în urma unei căderi pe versantul nordic, au anunţat duminică surse din cadrul prefecturii acestui departament francez, potrivit AFP.

Cei doi spanioli, militari în permisie, escaladau versantul nordic al Les Droites când unul dintre aceştia s-a desprins din cordelină, iar în urma căderii şi-a fracturat picioarele, a precizat aceeaşi sursă.

Cei doi alpinişti, rămaşi blocaţi la o altitudine cuprinsă între 3.000 şi 3.500 de metri, au fost salvaţi în cursul serii de sâmbătă de nouă membri ai Plutonului de Jandarmerie Montană (PGHM). Aceştia au fost nevoiţi să rămână la faţa locului alături de spanioli, din cauza condiţiilor meteo defavorabile unui transfer cu elicopterul.

Duminică, la aproximativ ora 1:00 AM, elicopterul a reuşit în cele din urmă să transporte rănitul alături de un medic, iar mai târziu în cursul dimineţii, restul echipajului, potrivit Agerpres.ro.

Rănitul, spitalizat de urgenţă, a suferit o fractură de femur, dar care nu îi pune viaţa în pericol, a precizat prefectura.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.