Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi americani suspectați că l-au ajutat pe fostul şef de la Nissan să fugă au fost predați autorităților japoneze

bbc.com
Carlos Ghosn

Doi americani acuzaţi că l-au ajutat pe Carlos Ghosn, fostul patron al Renault-Nissan, să fugă din Japonia în Liban în decembrie 2019 au fost predaţi luni procurorilor japonezi pentru a fi extrădaţi din SUA, a anunţat avocatul lor, Paul Kelly, transmit Reuters şi AFP, potrivit AGERPRES.

Michael Taylor, fost membru al forţelor speciale americane, şi fiul său, Peter Taylor, sunt vizaţi de un mandat de arestare în Japonia şi au fost arestaţi în mai anul trecut în SUA. De atunci ei s-au aflat în detenţie, justiţia americană considerând că ei prezintă un ''risc ridicat de a fugi''.

La 13 februarie, Curtea Supremă a SUA a ridicat ultimul obstacol în calea extrădării lui Michael şi Peter Taylor. Aceştia ar urma să ajungă marţi după-amiază, ora locală, pe aeroportul internaţional Narita din Tokyo.

Autorităţile japoneze au descoperit cu stupoare la 31 decembrie 2019 că Carlos Ghosn (65 de ani) părăsise Japonia.

Citește și: SONDAJ CURS - PNL îşi începe scăderea, PSD stagnează USR-PLUS şi AUR îşi conservă poziţiile

Ghosn a părăsit Tokyo cu destinaţia Osaka (vestul Japoniei) cu trenul, alături de doi complici.

Sosit la Beirut pe 30 decembrie 2019 cu avionul, după o escală la Istanbul, el este suspectat că a scăpat de controale pe aeroportul din Osaka ascunzându-se într-o cutie pentru echipamente audio încărcată ulterior la bordul unui avion cu reacţie privat, la acea vreme controlul bagajelor nefiind obligatoriu pentru acest tip de aparat de zbor.

Carlos Ghosn face obiectul unei cereri de arestare prin Interpol, întrucât între Japonia şi Liban nu există un tratat de extrădare.

Arestat în noiembrie 2018 la sosirea cu avionul său privat în Japonia, omul de afaceri a fost eliberat pe cauţiune în aprilie 2019, după 130 de zile de detenţie.

'Afacerea Ghosn' are numeroase ramificaţii în Japonia şi în străinătate. În afară de procesul principal din Japonia, Carlos Ghosn este vizat de mai multe anchete judiciare în Franţa, ţară unde nu a mai plătit impozit pe venit din 2012, când şi-a mutat rezidenţa fiscală în Olanda.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.