Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Doi angajaţi şi patru beneficiari de la un centru pentru copii cu handicap din Argeș, confirmaţi cu COVID-19

Pinterest
coronavirus

Doi angajaţi şi patru beneficiari de la Complexul de Servicii pentru Copii cu Handicap Trivale din Piteşti au fost confirmaţi cu COVID-19, a anunţat, luni, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, notează Agerpres.

Anterior, pe 10 iulie, fuseseră testaţi pozitiv nouă angajaţi şi 15 beneficiari de la Complexul de Locuinţe Protejate Buzoeşti, precum şi un angajat din cadrul Centrului de Copii "Sf. Andrei" din Piteşti

"Foarte important de menţionat este faptul că toate persoanele testate pozitiv, până în prezent, sunt asimptomatice. Dată fiind evoluţia epidemiologică actuală de COVID-19, au fost luate o serie de măsuri urgente, în conformitate cu recomandările din partea Direcţiei de Sănătate Publică Argeş", se arată într-un comunicat al DGASPC Argeş.

Printre măsurile luate se numără modului de amplasare în camere şi în pavilioane a asistaţilor, dar şi separarea, cazarea şi izolarea asistaţilor în trei categorii - persoane pozitive COVID-19, persoane negative care au fost în contact direct cu persoane pozitive COVID-19 şi persoane negative care nu au avut contact cu persoane pozitive.

De asemenea, s-a decis suspendarea organizării activităţilor în comun, servirea mesei în camere, efectuarea curăţeniei şi dezinfecţiei, utilizarea obligatorie a echipamentului de protecţie, interzicerea primirii de noi beneficiari şi a vizitelor externe.

Între 7 şi 29 iulie este realizată o programare pentru testarea tuturor angajaţilor şi beneficiarilor din toate cele 21 de servicii de tip rezidenţial din subordinea DGASPC Argeş. Vor fi testate 1.355 de persoane, din care 728 de angajaţi şi 627 de beneficiari.

"Testările au debutat încă din data de 25.04.2020 (...), în momentul în care a avut loc schimbul de tură de 14 zile a personalului aflat în izolare preventivă la locul de muncă în centrele rezidenţiale pentru adulţi cu dizabilităţi, copii şi vârstnici. Iniţial, s-a decis testarea cu prioritate a personalului din centrele în care beneficiarii sunt persoane vârstnice. Ulterior, începând din data de 04.05.2020, a fost testat personalul din cadrul tuturor serviciilor sociale de tip rezidenţial", precizează DGASPC Argeş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.